Egymilliós árcetlivel érkezik a Huawei Mate Xs

Bár az MWC a koronavírus miatt elmaradt, a bejelentések megtörténtek, csak épp átkerültek az online térbe. A Huawei is így mutatta be azokat az újdonságait, amelyekkel eredetileg Barcelonára készült. Lássuk, mit tud a hajtogatható kijelzős Mate Xs és a MatePad Pro!

Az okostelefon-tablet hibrid Mate Xs a gyártó legújabb 5G-képes chipjére (Kirin 990) épülve az egyik legerősebb és leggyorsabb 5G-s okostelefon címét szeretné magához ragadni, négy kamerájával pedig a fotós babérokról sem szándékozik lemondani.


Tényleges 180 fokos hajlíthatóság

Továbbfejlesztett cirkónium-alapú fémből készített zsanér és több mint száz egymásba kapcsolódó rész – ezt a rendszert Falcon WIng névre keresztelték, célja pedig nem más, mint az, hogy tényleg ne lehessen ok a panaszra, amikor nyitogatjuk a külön-külön 6.6” illetve 6.38” méretű kijelzőkkel rendelkező, 8”-es tabletté alakítható készüléket.

Kinyitva pedig indulhat a multitasking, hiszen párhuzamosan két alkalmazás is futtatható, amelyek között drag-and-drop módszerrel mozgathatók a különféle dokumentumok, ráadásul a képernyő alján található „dock” segítségével egy lebegő ablakban egy harmadik app is elindítható – így lehetséges lesz például válaszolni egy bejövő üzenetre anélkül, hogy kilépnénk a másik két megnyitott alkalmazásból.

Kép: Huawei

A kamerarendszer továbbra is a csúcskategóriát képviseli

A függőlegesen elrendezett SuperSending Leica Quad Camera rendszerben az alábbiakat találjuk:

  • egy 40 MP-es főkamera (széles látószögű, f/1.8 rekeszidejű),
  • egy 16 MP-es ultraszéles látószögű kamera (f/2.2. rekeszidejű),
  • egy 8 MP-es telefotó kamera (f/2.4 rekeszidejű, OIS), valamint
  • egy 3D mélységérzékelő kamerából áll.

Ráadásul a hajlítható kialakítás miatt ezt a rendszert használhatjuk a szelfizéshez is, szóval akinek eddig az volt a világ legfájóbb dolga, hogy a szelfikamera mindig gyengébb, az most megnyugodhat – mármint abban az esetben, ha hajlandó kifizetni az igencsak borsos árat, ez ugyanis 999 990 forint lesz a Huawei Experience Store-ban, ahová március végén érkezik meg a készülék.

Tablet vezeték nélküli töltéssel

A MatePad Pro szintén a Kirin 990-es chippel készült; egy olyan 5G képes készülék, ami a világon először alkalmazza a vezeték nélküli töltési lehetőséget (mindkét irányba) a tablet kategóriában – mindemellett pedig „egy hordozható mozivászon és esztétikai mestermű”. Lássuk, hogy miért:

A készülék 90 százalékos képernyő-test aránnyal rendelkezik, a 10,8”-os és 16:10-es arányú kijelzőt 4,9 mm-es ultravékony káva keretezi, kijelzője pedig 2K QHD technológiára képes, amely 2560*1600 pixeles felbontást garantál 280ppi-s pixelmélységgel párosítva. A mozi viszont nem mozi megfelelő hangzás nélkül, amiről ennél a tabletnél a Harman Kardonmal együttműködésben készült, 3D sztereo hanghatásokat is kezelő Histen 6.0 hangszóró gondoskodik.

Multitaskerek a starton

A multi-ablak funkcióval akár három alkalmazás is futtatható a megosztott képernyőn, de a Huawei App Multiplier megoldásnak köszönhetően akár egyetlen app is két képernyőre osztható, a megosztott képernyők mérete pedig igény szerint szabható testre. Emellett a Huawei Share lehetővé teszi a többképernyős együttműködést is: a fájlok drag-and-drop módszerrel egyszerűen mozgathatók az okostelefonok és a tabletek képernyői között, a perifériás megosztási funkcióval pedig a tablet billentyűzetét és képernyőjét használva lehet írni az okostelefonon.

Aki firkálna, annak a külön kapható Huawei M-Pencilre lesz csak szüksége, ami 4096 különböző szintű nyomásérzékenységgel és a (külön szoftvert igénylő) satírozást is lehetővé tevő döntött tollvég funkcióval is rendelkezik, így elvileg elég pontos és gyors lesz majd.

Kép: Huawei

A készüléknek lesz kis, 4G képes tesója is, amibe szintén Kirin 990 chipkészlet került, és az 5G-s verzióhoz hasonlóan támogatja majd az eszközök közötti, többképernyős együttműködést. Ez a verzió négy, az 5G-s pedig két színben lesz majd elérhető áprilistól az ázsiai, európai, orosz, japán és dél-amerikai piacokon, konfigurációtól függően hozzávetőlegesen 200 000 forint körüli kezdő áron.

Az alkalmazásokat ezentúl az AppGalery-ből szerezhetjük be

Ahol elvileg egyre bővül a kínálat (most épp 55 ezer körül van az appok száma), így a 2018 áprilisában startolt alkalmazásbolt Európában már havonta több mint 26, míg globálisan 400 millió felhasználót számlál, a letöltések száma pedig csak Európában meghaladja a havi 1,2 milliárdot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?