Half-Life: Alyx – egyre jobban tetszik nekünk ez a játék

A Half-Life: Alyx rögtön három videóval kényeztet, és valljuk be, megtekintve őket elönti az embert a „kipróbálnám” érzet. 

A Valve kiadott három újabb mozgóképes anyagot a Half-Life: Alyx kapcsán, és ugyanúgy, mint korábban, most is azt érezhetjük, hogy nem lenne ám ez olyan rossz móka. Mindhárom eltérő témakörben mutat érdekességet, de nem sztorivonalban, hanem VR-specifikusan. Igaz, mivel pontosan erre van kihegyezve az egész játék, ez nem is csoda.


De akit érdekel a történet, annak elég annyit tudni, hogy a Half-Life 2 előtti időkben találjuk magunkat, amikor Gordon Freeman, és a játékos által irányított Alyx Vance, valamint az édesepaja vért izzadva harcolnak a Combine ellen. Ami nem más, mint egy földönkívüli birodalom, ami el akarja foglalni a bolygónkat, is igája alá hajtani az emberiséget. Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg, a virtuális valóságot használhatjuk, fegyvereket alkalmazva, különböző számítógépes felületeket babrálva, valamint apróbb-nagyobb objektumokat dobálva.

Aki emlékszik a Half-Life 2-re, az tudja, hogy volt benne egy gravitációs fegyver, ami most kesztyűként jelentkezik, tehát ezúttal a kezünket mozgatva irányíthatjuk a tárgyakat. Ez egyébként is fontos a játékban, tekintve, hogy számos fejtörő csak így oldható meg.

Akit nagyon felcsigázott a dolog, és a szükséges hardverekkel is rendelkezik, annak még türelemmel kell lennie, tekintve, hogy a megjelenés március 23-án esedékes a Steam szerint, ami egyébként Gábor névnap, bár nem tartozik szorosan a tárgyhoz.

Címkép: Steam

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?