Super 1-1 Challenge: végre itt a belsőnézetes Mario!

Mariót már többféle perspektívából láthattuk, de belsőnézetben még nem igazán ugráltuk ki semmiből az érméket úgy, ahogy tehetjük a Super 1-1 Challenge című játékban. 

A vízvezetékek nagy ismerője, és az ellenséges szándékkal közeledő gombák, egyéb ártó életformák végzete nem más, mint Super Mario. Az sem véletlen, hogy március 10 piros betűs ünnep a rajongók naptárában, amit szokás úgy is írni, hogy Mar10Day. Ilyenkor a Mario-univerzum számos darabja kapható jelentős kedvezménnyel, ám Sean Noonan úgy volt vele, neki elege van a megszokott látványból. Így jött létre a Super 1-1 Challenge, ami bár szintén a piros sapkás bajszos krapek kalandjait dolgozza fel, ám egészen másfajta perspektívából, mint ahogyan azt eddig megszokhattuk. Mindez azt jelenti, hogy kedvenc karakterünk ezúttal FPS-nézetből ugrálja ki a lelket az ellenséges élőlényekből, és az érméket a tereptárgyakból.


Ahogy a videóban is látható, egészen más a megközelítés így, ebből a nézetből, bár mintha nehezebb is lenne az irányítás, de ezt csak tapasztalat alapján lehet eldönteni, és nem némi mozgóképes anyagból. Ami pedig Mario történelmét illeti, először 1985. szeptemberében találkozhattunk vele videojátékként, azóta pedig számtalan platformon képviseltette magát. Így többek között Wii-n, ami a maga sajátos mozgásérzékelős kontrollereivel nagyon jó szórakozást nyújt a fiatalabb és idősebb korosztályoknak egyaránt. Hiszen mennyire jó, mikor a négyéves gyerek könnyebben boldogul a pályákon, mint évtizedek óta játszó apja.

Címkép: Sean Noonan

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?