7+1 dolog, amire figyelj a home office-ban!

Nagyon úgy tűnik, hogy a Vírus terjedése miatt tömegek kényszerülnek otthoni munkavégzésre. TechWorld gárdája régóta rendszeresen home office-ban tolja a melót, és az elmúlt évek során egy csomó hasznos tapasztalatot gyűjtöttünk, sokszor a saját kárunkon tanulva meg az okosságot. Összeszedtük, hogy mi az amire nagyon érdemes odafigyelni egy ilyen szituban. Ha valakinek még eszébe jut valami, amit kifelejtettünk, ne habozzon ossza meg velünk!

A home office munkahely, és viselkedj is így!

Nem szabad visszaélni ezzel a lehetőséggel, a munkatársaknak, főnököknek és beosztottaknak is tudniuk és érezniük kell, hogy számíthatnak rád még akkor is, ha fizikailag nincsenek a közeledben, vagy nem látják, hogy püfölöd a gépet. A bizalom ilyenkor talán még fontosabb, és ha valaki ilyen helyzetben bizonyít az a későbbiekben még nagyon kifizetődő lehet, például ha bármikor később otthon kell maradnia, mert mondjuk eldugult a vécé, vagy százezer év után sikerült felhajtania egy normális parkettást, és home office lehetőséget kér.


Kelj fel időben!

Tudjuk, hogy erős a kísértés, hogy a szokásokkal ellentétben az ember az otthoni munkavégzésnél lustálkodjon, mondván úgyis ráér, de ez nagy hiba. Akkor kell elkezdeni a napot, mint normál esetben, tartani kell magunkat a rutinokhoz, nem szabad megzavarni az agyunkat! Annak ugyanis csak úszás lesz a vége, ami katasztrofális hatással lehet a határidőkkel, és ezáltal a munkatársainkkal való kapcsolatunkra.

Öltözz fel!

Azt nem mondjuk, hogy tessék felvenni „rendes” munkába járó szettet, megteszi egy kényelmesebb mackó is. A lényeg, hogy a pizsamából bújjon ki mindenki, mosson fogat, zuhanyozzon, tisztálkodjon, ne térjen el nagyon a megszokott hétköznap reggeli tevékenységétől.

Tarts rendet!

Ha az ember egy nagy irodaházban dolgozik, ahol van szakképzett takarítószemélyzet, akkor bizony hajlamos elfeledkezni a rendrakásról a munkakörnyezetben. Na ez otthon nem fér bele! Pillanatok alatt a fejünkre nőhet a káosz, úgyhogy érdemes minden nap szépen elpakolni a lomokat, és ha szükséges megfogni a tisztítószert és a törlőkendőt.

A munkaidő az munkaidő!

Ne az otthoni teendőket végezd, a home office nem azt jelenti, hogy neki lehet állni csapot szerelni, vagy elvégezni a régóta halogatott otthoni munkálatokat.

Mozogj!

Ha még munkába sem kell menni, akkor hajlamos az ember totálisan ellustulni, de ha nem mozog semmit, és nincs a levegőn, az borzasztó hatással van a fizikai és pszichés állapotára. Ebbe a hibába mi is sokszor beleestünk, aminek a végén mindig megfogadjuk, hogy napi fél-egy órát mindenképp mozgunk a szabadban.

Ne cigizz otthon!

Ma már (nagyon helyesen) az irodákban nem lehet dohányozni, úgyhogy a bagósoknak le kell járniuk. Ha valaki otthoni munkavégzésre kényszerül, úgy érezheti, hogy simán megteheti, hogy nem megy le az utcába, hiszen a füsttel „nem zavar senkit”. Ez nagy marhaság, mert a saját hangulatán, egészségi állapotán stb. sokat ront, ha egy büdös, telefüstölt szobában-lakásban kell folyton koslatnia.

+1 – Szerezz egy jó headsetet!

Amikor home office-olásra kerül a sor, akkor bizony előfordulhat, hogy sokat kell beszélnünk a kollégáinkkal, ilyenkor jól jön egy normális mikrofonnal felszerelt, kényelmes fejhallgató. Ez egyébként akkor is igen hasznos, ha családtagunk, vagy lakótársunk is a lakásban ragad, mert segíti az izolációt és ezáltal a koncentrációt. Olyan típust javaslunk, ami nem néz ki nagyon durván, és levehető a mikrofonja, hogy akár az utcán is feltehessük anélkül, hogy totál hülyének néznének.

  • Dizájn
  • Képminőség
  • Teljesítmény
  • Akkumulátor
  • Kamerák
  • Extrák
  • Ár/érték arány
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?