A Samsung nem rég dobta piacra legújabb topmobiljait, amelyek között a csúcsot a Galaxy S20 Ultra jelenti. A bika hardverrel és kegyetlen jó képernyővel ellátott termékbe a szokásoknak megfelelően sokoldalú kamerarendszert építettek. De vajon milyen képeket lehet vele lőni? Kipróbáltuk, megmutatjuk!

A szokásoknak megfelelően a hátlapi kamerarendszer a komolyabb, így hagyományosabb képalkotásra (magyarán nem szelfizésre) ez szolgál. A koncepció az volt, hogy rengeteg különféle szituációban lehessen használni a telefont, hiszen másra van szükség akkor, ha az ember este fotózik, másra, ha a szokásosnál „több” témát szeretne megjeleníteni egy képen, ha távol van a téma, vagy ha épp ellenkezőleg, nagyon közelről szeretne képet lőni, esetleg, ha elhomályosítaná a hátteret.

Hátlapi kamerák

Főegység: 108 megapixel, f/1.8 rekeszérték, 79 fokos látszószöggel. Világosban és sötétben is remek képeket lő, zajosodás és elmosódottság nélkül.
Ultraszéles látószögű kamera: 12 megapixel, f/2.2 rekeszérték, 120 fokos látószöggel. Ennek segítségével “több, minden fér” rá a képre, viszont az enyhén halszemoptikás hatású lesz. Világosban, jó fényviszonyok mellett szuper, a sötétet annyira már nem szereti, elfordulhat zajosodás, elmosódottság.
Nagyított: 48 MP, f/3.5 rekeszérték, 24 fokos látószöggel, 5x optikai, 10x hibrid optikai zoom, 100x digitális zoom funkcióval. Mobiltelefonokhoz képest szokatlanul jó nagyított képek lőhetőek vele! Leginkább csak világosban, jó fényviszonyok mellett használható jól, a sötétben sokszor zajos lesz a végeredmény.
Mélységkamera: Van, 0,3 megapixeles kiegészítő egység, ami a mélység-élesség illúziójának megteremtéséhez gyűjti az adatokat, illetve lehetővé teszi a 3D szkennelés funkció használatát.
Portré mód: Van, egész jól működik.
HDR: Támogatott.

Most pedig nézzünk néhány konkrét példát arra, hogy hogyan is teljesít a kicsike. Valamely képre kattintva megnyílik a galéria, és ezt követően már nagyban is meg lehet tekinteni a fotókat, a nyilakkal pedig jobbra-balra lehet lépkedni.