Dyson EV: ilyen lenne, ha a porszívógyártó autót készítene

Még nem tudtuk eldönteni, hogy a Dyson EV vízió egy porszívóból lett autó, vagy autóból lett porszívó.

Valójában csak költői kérdés, hiszen tudjuk, hogy a Dyson alapból porszívókkal foglalkozik, és nem autókkal, és ezzel általánosságban mindenki tisztában van, aki otthonosan mozog a háztartás takarításában. De legyen szó az ipar bármely szegmenséről, mindig élvezetes olyan agymenésekkel találkozni, mikor egy adott piacon jól szereplő gyártó egészen más vizekre evez, ám mégis tisztán látni, hogy honnan is érkezett.


Kép: Yanko Design

Kicsit olyan ez az egész, mint amikor például egy Nirvana dalt filharmonikusok játszanak. Vagy ahogyan a Disturbed feldolgozta a Sound of Silence-t. Szóval ilyesmi a Dyson autós vetülete, hiszen a csupán koncepcióként létező négykerekűről messziről virít, hogy porszívós génekkel rendelkezik.

Kép: Yanko Design

A Graham Hutchings által megálmodott Dyson EV minden olyan elemet magán hordoz, ami egy porszívót jellemez, és még a cégre jellemző színek is tetten érhetőek. Apró kis kikacsintás, hogy a tükrök hajszárítókra emlékeztetnek, és nagyon jól illenek az autóhoz.

Kép: Yanko Design

A magunk részéről egyébként azt gondoljuk, ilyen, és ehhez hasonló járműveket ha nem is a forgalomban, de valós életnagyságban szívesen megtekintenénk.

Kép: Yanko Design

Ami pedig a cég alapítóját, Sir James Dysont illeti, vele kapcsolatban mindig illik megemlíteni, hogy mielőtt betört a piacra, nyolc évet töltött azzal, hogy 5127 prototípus után végre egy tényleg kiválóan használható porszívót tudjon bemutatni.

Kép: Yanko Design

Címkép: Yanko Design 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?