Bő hárommillió forintért kelt el egy Apple cipő

A kilencvenes évek elején az almás cég alkalmazottainak lábán volt megtalálható az Apple cipő, melyből most árvereztek el egy párt, nem is kevés pénzért.

Ha azt a szót halljuk, hogy Apple, akkor elsőre leginkább az iPhone ugrik be mindenkinek, majd utána a MacBook, iPad, stb. Éppen ezért kimondottan érdekes lehet az Apple cipő, mely egy aukción bukkant fel. A lábbeli a cég alkalmazottainak készült, hogy ebben toporogjanak munka közben egységesen, és ne legyen mindenkin másfajta. Az aukció végeredményét tekintve kijelenthető, hogy az erre fogékony emberek fantáziáját rendesen megmozgatta az aukció tárgya, hiszen végül 9687,5 dollárért talált gazdára az Apple cipő, ami a cikk írásának pillanatában nagyjából 3,15 millió forintnak felel meg.


Kép: Techeblog

2017-ben egyébként már kalapács alá került egy hasonló pár, akkor 15.000 dollár volt az induló licit, de végül az aukció eredménytelenül zárult. Ugyanennek az évnek a végén viszont kerek 10.000 dollárért ment el egy másik pár, ami használt volt. Viszonylag kevesen tudják, de az Apple nem csupán tech vonalon mozgott, mivel a nyolcvanas években „The Apple Collection” címszóval egy komplett ruhaarzenált indított útnak a cég, de talán nem véletlen, hogy abból az irányvonalból mára már csak maximum emlékek maradtak. Mint ahogy az sem, hogy Steve Jobs inkább fekete magasnyakúakban járt, és nem almás logóval díszített ruhákban.

Kép: Techeblog

Címkép: Esquire

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?