Az Apple tudja, hogy mi okozza a MacBook Air kijelzőjének problémáját, de arról nem nyilatkozott, hogy garanciában javítja-e a hibát. 

Az ember fel van készülve arra, hogy bármilyen műszaki cikke részben vagy egészben meghibásodhat, elromolhat, és aki szeretné minimalizálni ennek a lehetőségét, az minőségi termékekre költ. Mint amilyen például a MacBook Air, ám sem az ár, sem az almás logó nem garantálja, hogy valóban problémamentes lesz az együttélés a kiválasztott eszközzel. A MacRumors például úgy tudja, hogy a Retina kijelzővel ellátott MacBook Air esetében bosszantó jelenségként a foltosodás tapasztalható. Kiváltó okként a visszaverődésgátló bevonat lett megnevezve, melynek sérülése foltosodáshoz vezethet.

A MacBook Air 2018-tól kapható Retina kijelzővel, és ezek a modellek lehetnek érintettek az elszíneződésben
Kép: Notebookcheck

A rongálódását okozhatja az összehajtott állapotban esetlegesen nekifeszülő billentyűzet és tapipad, de a nem megfelelő tisztítószerekkel is kárt okozhatunk benne. Az Apple egyébként korábban már számolt be hasonlóról más Retina kijelzős modellek esetében is. Akkor a 13 és 15 hüvelykes MacBook Pro, valamint a 2015 eleje és 2017 között piacra került 12 hüvelykes modellek voltak érintettek. Érdekessége a dolognak, hogy 2015-ben a cég nem túl nagy nyilvánosság mellett, de elkezdte ingyenesen orvosolni a problémát. Jelenleg azonban még nem tudni, hogy ismét így lesz-e, addig pedig vélhetően azok a felhasználók, akiknél jelentkezett a foltosodás, saját költségen javíttathatnak. Már ha egyáltalán bejutnak a megfelelő üzletbe, hiszen az Apple a világ számos országában becsukta a boltokat egy időre a járvány miatt.

Címkép: MacBook Air 2020 – BlockToro