Akinek eddig azért voltak nyugtalan éjszakái, mert a Facebook Messenger nem létezett PC-s változatban, az végre megnyugodhat. 

A Facebook üzenetküldő alkalmazását már nagyon megszoktuk saját, mobilos közegében, asztali gépeken pedig elvoltunk úgy, hogy a közösségi oldalba lett integrálva. Ennek azonban most vége, itt az önálló Facebook Messenger, vagy ha úgy tetszik, Messenger Desktop. Mint nevéből is látszik, ez már PC-re optimalizált változat, tehát asztali és hordozható számítógépen élvezhetjük az előnyeit. Ez a verzió semmi különlegességgel nem rendelkezik a mobilosokhoz képest, ugyanúgy a pötyögést, valamint a hang-és a videohívásokat teszi lehetővé. Illetve akinek ez fontos, tartalmazza a sötét módot is, ha esetleg valaki nem szereti, ha éjjel kiég a retinája a fényes kijelző miatt.

Ilyen a sötét mód. Kép: Microsoft

Hozzá kell tenni a Facebook Messenger desktop verzióját már elég régen belengették, hiszen valamikor 2016 tájékán lehetett róla hallani először. Azt, hogy most jött ki, talán az is indokolja, hogy egyrészt a Zoom térölelő léptekkel jön előre, illetve a járvány miatt elég sokan így tartják a kapcsolatot egymással. Nem is beszélve a home office-ról, ahol rengetegen használják ki a videokonferencia nyújtotta lehetőséget. Ilyen helyzetben valahol érthető, ha a Facebook úgy volt vele, hogy a Messengert függetleníti a közösségi oldal felületétől. Vagy legalább lehetővé teszi annak elkülönített használatát. Elérhető Windowsra és Mac-re is.

Címkép: Ubergizmo