Megint nem megy a PC-s piac

Hosszú évekig gurult lefelé a lejtőn a PC-s piac, 2019 vége felé azonban kezdtek fellendülni az eladások. Aztán jött a koronavírus. 

A Canalys elemzői szerint bár igény lett volna 2020 első negyedévében új PC-kre, a gyártás és szállítás problémái miatt éves szinten 8 százalékos visszaesést tapasztalt az eladásokban a piac. A windowsos tableteket igen, de a Chromebookokat és iPadeket figyelembe nem vevő Gartner szerint a mínusz 12,3 százalék.


A kínai leállások nem segítettek a helyzeten, pedig a megnövekedett távmunka miatt van igény új számítógépekre, sőt webkamerákból is hiány van, és a monitorok, nyomtatók, fejhallgatók kereslete is megugrott.

Bár Kína felpörgette a gyártást, azt nem tudni, hogy a kereslet meddig marad meg, ugyanis a gazdasági hatások miatt ez is elindulhat a padló felé, a rövid távú költekezés után sokan hanyagolhatják a technológiára való költést.

Az idei első három hónapban nagyjából 54 millió PC fogyott mindenesetre, a legnagyobb gyártók a Lenovo, a HP, a Dell, az Apple és az Acer voltak.

Fotó: VentureBeat

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?