Elképesztő, hogy milyen kicsi az új iPhone SE akkumulátora

Az Apple szokás szerint nem árulta el, hogy a legújabb okostelefonjába mekkora akkumulátort és mennyi RAM-ot épített. Szerencsére az egyik kínai szolgáltató megmondta

Az Apple A13 chipet kínáló iPhone SE így 3 GB RAM-ot és 1821 mAh-s akkumulátort kapott. Ez meghökkentően kevésnek hangzik, ha arra gondolunk, hogy az androidos mobiloknál lassan a 8 vagy 12 GB RAM is természetes, a 4000 mAh-s akkut pedig a legtöbben már kicsinek találják, és csak legyintenek. Az iPhone SE ugyanakkor pont akkora akkut kap, mint az iPhone 8, és üzemidőben is nagyjából ugyanazt ígérte az Apple. RAM-ból pedig a régi modellben csak 2 GB volt.


Az iPhone 11 Pro modellbe 4 GB RAM és 3046 mAh-s akku jutott, azonban a szakértők szerint várható volt, hogy egy olcsóbb árazású iPhone-ba nem tesz ugyanolyan alkatrészeket az Apple. Túl nagy aggodalomra azért nincs ok, az iOS jellemzően nagyszerűen optimalizált, így a mai szemmel mini akku is elég lehet a mindennapok során.

Fotó: Apple

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?