Brutális és tartós hullámokat gyárt a Rowenta So Curls masinája

Ha nők, és haj, akkor szinte alapvetés, hogy senki nem elégedett azzal, ami van neki. Ha szőke van, akkor barna kéne, ha fekete, akkor meg szőke… Ha pedig az egyenes-hullámos-göndör tengelyre térünk, akkor már valóban alig lehetséges elégedett nőneműeket találni. A Rowenta So Curls Premium Care eszköze azokat veszi célba, akik göndör, vagy épp lazán hullámos fürtök után ácsingóznak, mi pedig kipróbáltuk, hogy mégis mit lehet elérni a bevetésével!

Röviden szólva: a termékleírásban ígért tökéletes fürtöket. De azért menjünk bele alaposabban is, hiszen a teszt során szereztem azért néhány olyan tapasztalatot, amit nem árt mérlegelni, mielőtt az ember fejvesztve elrohan valamelyik webshopba.


Lazán hullámos, vagy erősen göndör fürtök?

A készülék automatikusan tekeri föl a hajat, amit aztán 6, 8, 10, vagy 12 másodpercig tart magában, 170, 200, vagy 230 fokon. Ezeket a lehetőségeket a nyélen választhatjuk ki, a koncepció pedig egyszerű: minél kisebb adag hajjal dolgozunk, minél magasabb hőfokon és/vagy minél hosszabb ideig, annál göndörebb és tartósabb lesz az eredmény.

Három hőfok- és négy időbeállítási lehetőség

Arról is érdemes szót ejteni, hogy milyen hajjal érdemes nekivágni a folyamatnak. Vajh mi a teendője annak, aki a lazán hullámos haját szeretné erősebb göndörré formázni? És mi a feladat akkor, ha a hajunkra leginkább használható jelző a káosz? Szerencsére mindkettőre tudok válaszolni (bár ahány ember, annyi definíció a káoszra, nyilván), sőt, egy alkalommal teljesen egyenesre kihúzott hajjal álltam neki a göndörítésnek.

Nem meglepő módon a szép és sima hajjal könnyedén dolgozik a készülék, úgyhogy erre nem is vesztegetek több szót. Térjünk rá a súlyos valóságra, mégpedig az én enyhén hullámos hajzatomra, ami egy sima, körkefével szerencsétlenkedős szárítás után leginkább a cirokseprűket idézi fel. Itt jött az igazi meglepetés, ugyanis a Rowenta So Curls hajformázója ebből az alapból is simán kreált tényleg gyönyörűen hullámos eredményt, ráadásul a sprőd tapintást is kellemesen puhára váltotta – ezt jó eséllyel az argánolajat is tartalmazó keratin felületnek, és az iongenerátornak köszönhetem.

Csak ráérős versenyzőknek

Azzal együtt, hogy az eredmény magért beszél, azt sem árt megemlíteni, hogy ezt elérni bizony időigényes: a 12 másodperces beállítással nagyjából 45 percig tartott, hogy végezzek – de nekem elég sok hajam van. Ha tehát kevesebb, gyengébb, rövidebb hajjal áll neki valaki, vagy épp a 6 másodperces beállítást használja, akkor rövidebb idő alatt is lehet végezni vele.

Rowenta so curls előtte utána
Jobb oldalt az alapanyag, a másikon pedig az eredmény

Ugyanitt kell megemlíteni azt is, hogy a biztonságos használathoz nem árt némi gyakorlat, illetve a használati útmutatóban foglaltak pontos betartása. Ezek közül a legfontosabb, és legproblémásabb rész a maximum 65 cm hosszú haj, illetve a 2 centis tincsvastagság. És hogy miért nehéz és problémás? Nos, szerintem kevés ember tudja pontosan, hogy hány centi hosszú a haja, ráadásul a különféle fazonok miatt az a valószínűbb, hogy ez nem is egységes, emellett nem valószínű az sem, hogy mindig kéznél van egy megfelelő mérőeszköz.

Szerencsére a készülék úgy is remekül dolgozik, ha nem a haj tövéhez illesztjük, így a hosszabbnak tűnő tincseknél abszolút működőképes megoldás, hogy csak annyi hajat próbálunk feltekerni vele, amennyi biztosan a 65 centis hosszon belül van.

Ezúttal is a gyakorlat teszi a mestert

Egy vallomás: első próbálkozásra megette a hajamat, nem jó szögben tartottam, vagy túl sokat próbáltam beletenni az első néhány sikeres tincs után, nem tudom. Lényeg, hogy voltak nehézségeink az indulásnál. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy abszolút képtelen vagyok még a legegyszerűbb fonást is létrehozni magamnak, tehát azok, akik minden áldott nap gyönyörű frizurákat készítenek saját maguknak, valószínűleg előnyben vannak.

Néhány alkalom alatt viszont ki lehet tapasztalni a készülék működését, és ezután már könnyen rááll az ember keze és szeme – ilyenkor is előfordulnak persze bakik, de valahogy ezeket is könnyebb volt megoldani a harmadik alkalommal, mint először. Hogy mi a konklúzió? Ha soha nem volt még ilyesmi a kezedben, sok a hajad, és 10 perced van indulás előtt, akkor halaszd későbbre az első próbát.

Ebbe a résbe kell beilleszteni a tincseket

Érdemes ugyanis tényleg alaposan megismerkedni a hajformázóval, mielőtt éles helyzetben is beveted. Még gyakorlottan sem árt rendesen rászánni az időt, hiszen ahogy már írtam, hajmennyiségtől és elvárt eredménytől függően eltart egy darabig, amíg a végére érsz. Ha viszont már kellően magabiztosan használod és ráéreztél, akkor egy tuti eszköz lesz a kezedben ahhoz, hogy változatossá tedd a megjelenésedet.

Ha szeretsz variálni a hajaddal, akkor abszolút jól jön

Esetemben az egyenesre szárításhoz kell nagyjából 40 perc, egy sima szárítás és a Rowenta So Curls-el való göndörítés pedig összesen hozzávetőlegesen egy órás folyamat lehet. Nem hiszem, hogy heti háromszor rászánnám az időt, de alkalmanként simán nekiállok, mert ennyi változatosság azért kell az ember lányának. Ráadásul az ára is egész elfogadható, hiszen a különböző webshopokban 25 ezer forint környékén kezdődik.

Kinek ajánljuk

 • Egyenes, vagy enyhén hullámos hajú
 • Eleve ügyesen bánik a frizurájával / rászánja az időt, hogy beletanuljon a használatába
 • Szeretné variálni a szokásos hajviseletét
 • Hajlandó időt szánni a hajformázásra

Kinek nem ajánljuk

 • A 65 centis maximumot jelentősen meghaladó hosszúságú a haja
 • Általában nincs ideje / nem szeret a hajával foglalkozni
 • Eleve nagyon göndör haja van

További információ a készülékről a gyártó oldalán található.

 • Külső
  (4.5)
 • Használhatóság
  (4.5)
 • Ár/érték arány
  (4.5)
4.5

Összegzés

Rá kell szánni az időt bőven de cserébe tényleg szép, göndör hajat kapsz ezzel a szerszámmal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?