A vállalat saját alkalmazásboltját az egész világon, és hazánkban is egyre többen használják.

Amikor a kínai-amerikai kereskedelmi háború részeként a Huawei tiltólistára került, sokan azt hitték, hogy ezzel le is főtt a kávé a cégnek. Hogy nem lehet túlélni azt, ha egy mobilon nem lehet használni a Google rendszerét, alkalmazásboltját és szolgáltatásait.

Azt azért lehetett tudni az első perctől kezdve, hogy a Huawei nem fog feltett kézzel meghalni, és a cég elkezdte iszonyatos tempóban fejleszteni a mobilszolgáltatás-rendszerét, amelynek része egy saját alkalmazásbolt is. Az alkalmazás-áruház ma már a vállalat gyakorlatilag minden tavalyelőtt óta hazai forgalomban lévő okostelefonján megtalálható, a legújabb Huawei okostelefonok – Mate 30, P40-széria, MateXs – pedig kizárólag ezt használják.

Bővülő kínálat

Az alkalmazásbolt kínálata az első időszakban meglehetősen szegényes volt, de mostanra azért már sokkal jobb lett a helyzet. A vállalattól kapott információk értelmében összesen már mintegy 60 ezer, köztük több mint 150 népszerű magyar alkalmazást érhetnek el közvetlenül az áruházból a Huawei telefonok tulajdonosai. Az utóbbi napokban többek közt olyan közkedvelt appok kerültek az áruházba, mint a Netpincér, Mol Limo, az E-kárbejelentő, valamint a Here We Go navigáció, a Wolt és a World of Tanks, ráadásul számos nemzetközi applikáció magyar verziója – pl. Lidl, Media Markt, Bonprix – is elérhetővé vált.

Magyarországon is egyre népszerűbb

Az áruházból közvetlenül elérhető alkalmazások és ezzel együtt az appok letöltésének száma is dinamikusan bővül világszerte és Magyarországon egyaránt – köszönhetően annak, hogy mintegy 1,3 millió fejlesztő regisztrált már a HMS-be. Tavaly május óta – havi összesítésben – Európában ötszörösére nőtt az AppGalleryt aktívan használók száma, és minden hónapban újabb 5 millióval nő, Magyarországon pedig a havi letöltések száma megháromszorozódott.

A Huawei azt is elárulta, hogy folyamatosan gyűjtik a visszajelzéseket a felhasználóktól arról, hogy milyen alkalmazásokat látnának legszívesebben a kínálatban, valamint rendszeresen frissítik és optimalizálják a keresőmotort a személyre szabott alkalmazás-kínálatért. Magyarán a fejlesztés egy nanomásodpercre sem áll le, folyamatosan maxigázzal tolják a projektet.