Az aktív zajszűrővel érkező Honor Magic Earbuds egyszerűen párosítható, tripla mikrofonnal gondoskodik a jó hangminőségről, és meglehetősen jól szól – lássuk, mit ígér pontosan, és hogyan teljesít a mindennapi használatban a fehér színben előrendelhető és türkizben is hamarosan érkező kütyü!

A dobozban jól átláthatóan van minden, elsőként a tömzsi töltőtok (benne a fülesekkel) látható, ha pedig az ezt tartó kartont is kivesszük, akkor alatta két külön dobozban van minden egyéb, az egyikben a töltőkábel és a 3 féle méretű (L, S, vagy XS) gumiharang párok, a másikban pedig az ismertető és a garanciajegy.

Egyszerű párosítás, napi használatra bőségesen elegendő akksival

A fülesekben lévő akkumulátor elviekben 3,5 órát bír aktív zajszűrő nélkül, azzal együtt pedig 3-at, míg telefonálni 2,5 illetve 2 órát tudunk azonos beállítások mellett. Ezek az értékek egyfelől nagyjából stimmelnek, másfelől pedig bőségesen elegendők a napi használatra, főleg akkor, ha a töltőtok is ott lapul valamelyik zsebünkben. Egy 12 órás repülőutat nem ezzel a kütyüvel fogunk végigchillezni, de arra, hogy a BKV-n utazgatva a külvilágot kizárva élvezhessük a kedvenc zenéinket, tökéletesen megfelel.

Kompatibilis Honor telefonok esetén elegendő, ha kinyitjuk a tokot, és meg is találják egymást, de amúgy sem túl bonyolult a feladat, hiszen nincs semmilyen zavaró tényező, a tokon lévő egyetlen gombot pár másodpercig nyomva tartva lehet megszüntetni az aktuális kapcsolatot, hogy a füles újra szinglivé váljon és lehessen hozzá kapcsolódni egy másik eszközzel. Ehhez viszont be kell tenni a fülest a tokba, vagyis ha épp zenét hallgatunk telefonról, és futni indulva váltanánk az okosóránkra, akkor fülből ki, tokba be, újrapárosítás, fülbe vissza a táncrend.

Személyre szabható érintésvezérlés

Bár a Honor Magic Earbuds iPhone-okkal is kompatibilis, bizonyos funkciói csak a Huawei AI Life alkalmazásban állíthatók be, ami iOS-re nem elérhető – ha nem akarunk semmit testre szabni, akkor ez amúgy androidos készüléken sem létfontosságú. Alapesetben mindkét oldalra a play/pause funkció (dupla koppintás) és az aktív zajszűrő ki-, illetve bekapcsolása (folyamatos érintés) van beállítva. Egy- és háromérintéses opció szerencsére nincs; minden ilyen cuccnál az van, hogy egy sima igazításnál is történik valami, a hármast pedig eddig szinte minden készüléken lehetetlenség volt megugrani, de simán lehet, hogy ezzel csak én vagyok így…

A dupla koppintás viszont az esetek nagy többségében sikerrel működik, de azért előfordul, hogy a két érintés túl gyorsan, vagy épp túl lassan követi egymást, ilyenkor pedig nem történik semmi, erre rá kell érezni, de ha ez megtörtént, akkor már inkább elrontani lesz nehéz.

A már előrendelhető fehér verzió mellett hamarosan türkizben is érkezik a Magic Earbuds

Az alkalmazáson belül tehát beállíthatjuk, hogy melyik oldalon mit kapcsolgathassunk: a folyamatos nyomvatartással csak a zajszűrés funkciók között lehet váltogatni, és nincs arra lehetőség, hogy valamelyik oldalon teljesen kikapcsoljuk ezt, viszont megjelenik a lehetőségek között az awareness funkció is, vagyis a külső zajok valamelyes mértékű beengedése – a mérték sajnos nem szabályozható, így bár alapvetően hasznos ez a funkció, mégis jobban járunk, ha kivesszük a fülest, ha fontosak a kinti hangok. A duplatapihoz viszont oldalanként eltérő funkciót rendelhetünk, vagy teljesen ki is kapcsolhatjuk azt. A választék: play/pause, következő szám, előző szám, valamint a voice assistant megidézése. Emellett itt lehet kikapcsolni az alapesetben aktív viselésérzékelőt, ami a fülesek kivételekor leállítja a zene lejátszását.

És a lényeg: hogy szól, és milyen viselni??

A Honor Magic Earbuds emelt fővel sétálgathat a vezeték nélküli fülesek piacán. 10 mm-es dinamikus hangszóróival a basszusok és a magasabb hangok is szépen szólalnak meg, három mikro-elektromechanikus (MEMS) mikrofonja pedig abban segít, hogy a beszélgetések közben is jól hallhatóak legyünk. Ezek remekül hangzanak leírva, és szerencsére viselve is igaznak bizonyulnak, ez a füles ugyanis többféle zenét hallgatva is jól teljesített, és a hívások közben sem panaszkodtak a túloldalon. Egyetlen dologgal nem tud mit kezdeni a zajszűrő, és az a pontosan szemből kapott szél, de ez eddigi tapasztalataim alapján nem a Honor jellemzője, hanem általában az összes in-ear fülesé.

A Honor Magic Earbuds belülről
Ne szedd szét, inkább mutatjuk, hogy néz ki belülről. A felül három vonallal jelölt részekből áll a 10 mm-es meghajtó egység, a másik két vonal a széleken pedig a mikrofonokat mutatja.

Alapvetően tök kényelmes, nem nyom, hosszú távon viselve sem válik kellemetlenné – esetemben azzal a haranggal, ami eleve rajta volt, de itt ugye lehet váltogatni, ha valakinek nem ez a méret a megfelelő. A fülből kilógó pálcika okozhat gondot a hosszú hajukat kiengedve hordó zenemániásoknak, ha ugyanis egy hirtelen mozdulattal akarjuk a helyére rendezni az előre keveredett hajunkat, akkor előfordulhat, hogy az beakad a füles kilógó része alá. Ilyenkor pedig, ha nem figyelünk oda erre, akkor könnyedén föld körüli pályára állíthatjuk a fülest. Oké, kicsit túlzok, de tényleg elég egy kicsit másra figyelni, és elköszönhetünk tőle, ami otthon pár másodperces búcsú lesz csupán, az utcán viszont könnyen örökre is szólhat, ha épp arra jár egy autó, vagy egy csatornafedél közelében vált elviselhetetlenül zavaróvá az arcunkba hulló hajzuhatag.

A kapcsolat stabil, de nincs bebetonozva

A technológia gyengeségeit a Honor Magic Earbuds sem tudta teljesen levetkőzni, néha ugyanis teljesen váratlanul elveszíti a kapcsolatot vagy a telefonnal, vagy a két füles egymással – ez olyan kellemetlenség, ami a zeneszerető közönséget az őrületbe tudja kergetni. Szerencsére azonban ez elég ritkán fordul elő, illetve a jelenség maga nem teljesen ismeretlen a kábeles fülhallgatók esetén sem, ott ugye a kábel sérülése miatt tud előfordulni ilyesmi. Itt mindenkinek el kell döntenie, hogy mi az, ami fontosabb szempont számára – én pedig szinte minden esetben a vezetékek nélküli megoldás mellett szavazok, mert egészen egyszerűen ezerszer kényelmesebb, mint a vezetékekkel bajlódni. Ehhez képest a 42 990 forintos ára sokaknak erősnek tűnhet, de a versenytársakhoz képest nincs elszállva, és ezért a pénzért egy valóban jól működő, jól szóló fülest kapunk, két év garanciával.

Kinek ajánljuk

  • A napi utazgatáshoz kell egy jól szóló füles
  • Hajlandó kicsit mélyebben a zsebébe nyúlni
  • Márkahű Honorosoknak

Kinek nem ajánljuk

  • Nem hajlandó 10ezernél többet költeni ilyesmire
  • 3 órát meghaladó utazásokat töltene ki végig zenehallgatással
  • Figyelmetlen, hirtelen hosszúhajúaknak

Részletes specifikáció és egyéb információk a termék oldalán, előrendelni pedig az eMAG, az Euronics, az Extreme Digital és a Media Markt webáruházaiban lehet

 

Teszt áttekintő
Dizájn
Hangzás
Kezelés
Hűha faktor
Ár/érték arány
kiprobaltuk-a-honor-aktiv-zajszuros-magic-earbuds-fulesetHa semmiképp nem akarsz kábelekkel vacakolni és egy jó fülest keresel, amire hajlandó vagy költeni is, akkor a Honor Magic Earbuds abszolút érdemes a figyelmedre, hosszú hajjal viszont ajánlott az óvatosság!