A világjárvány idején sokan kényszerülnek otthonról dolgozni, és ennek megfelelően sokan online konferenciát tartanak. Megnőtt a kereslet a prezentációs és üzleti online eszközökre, az HTC pedig kiszolgálná ezt. 

Itt az HTC új Vive Sync megoldása, amely lehetővé teszi, hogy az emberek virtuális, 3D-s környezetben tartsanak bemutatókat, konferenciákat. Ennek során mindenki személyre szabott avatart használ, ezek pedig testbeszéddel fokozzák a prezentáció lényegét. A testre szabás egy szelfivel majd az egyéni jellemzők kiválasztásával kezdődik. A Vive Pro Eye segítségével pedig még a szemmozgás is követhető, de a platform a testbeszéd követését is támogatja.

A platform a OneDrive-ot is integrálja egyébként, így a PDF-fájlok és videók, prezentációk könnyen lejátszhatóak, megoszthatóak, továbbá a 3D-s modellek kezelése is megoldott. 3D-s toll segítségével pedig a jegyzetelés is megoldható, de az egész prezentáció is felvehető. Egyszerre 30 ember vehet majd részt a virtuális valóságra építő beszélgetéseken, amelyeket a cégek az év végéig ingyen használhatnak.

Fotó: HTC