Hajvasaló hajlékony lemeztechnológiával – megérkezett a Dyson Corrale

A készülék akár vezeték nélkül is használható, felxibilis lapjainak köszönhetően pedig elvileg nem szükséges egy tincsen többször is áthúzni, hiszen a Dyson Corrale lapjai felveszik a tincs formáját. Ez a kontrollált formázás a gyártó laboratóriumi tesztjei szerint akár 50%-kal is csökkentheti a haj által elszenvedett károkat.

A Dyson ezúttal sem fogta vissza magát a fejlesztési költségeket illetően: szerte a világon több mint 100 millió fontot fektetett hajlaboratóriumok kialakításába, amelyekben az elmúlt majd’ egy évtizedben több ezer mérnök, hajkutató és egyéb szakember dolgozott. A feladatuk az volt, hogy mindenféle szempontból járják körül a hajformázás témáját, a haj felépítésétől kezdve a levegőáramlás dinamikájáig, tanulmányozva a termikus, mechanikai és kémiai károkat is. Nem ez az első termék, ami a munkájuk eredményeként megszületett, például a Dyson AirWrap hajformázót is ezen kutatások eredményeit felhasználva tervezték meg.


Kép: Dyson

Hajvasalás, hatékonyan és kíméletesen

Amikor egészen konkrétan a hajvasalást vizsgálták alaposabban, akkor arra jutottak, hogy a klasszikus, két lapos lemezzel rendelkező hajvasalók esetén a hőhatás a tincsek vékonyabb részén nem elegendő, emiatt szükséges a hajvasaló többszöri áthúzása az adott részen. Az egyenességért cserébe tehát jelentősebben károsodik a haj, amely így veszíthet a fényéből és fakóbbá is válhat.

A Dyson Corrale™ hajegyenesítő három hőfokozata (165° C, 185° C, és 210° C) lehetővé teszi, hogy a hőmérsékletet mindig a haj típusához és a kívánt stílushoz igazítsuk. A Dyson SupersonicTM hajszárítóhoz és a Dyson AirwrapTM hajformázóhoz hasonlóan a Dyson CorraleTM hajvasaló is intelligens hőfokszabályozó technológiával rendelkezik, vagyis másodpercenként 100-szor méri a hőmérsékletet platina érzékelőjével. Ez a technológia egy mikroprocesszorral kommunikál, amely a fűtőrendszert irányítja, így biztosítva a megfelelő hőfokot.

30 percig akár vezeték nélkül is használható

Azoknak, akik nem szeretnek hajformázás közben vezetékek tengerébe gabalyodni, külön jó hír, hogy a Dyson Corrale™ négycellás lítium-ion akkumulátorral működik annak érdekében, hogy a vezetékes készülékek hőfokteljesítményét biztosítsa a vezeték nélküliség sokoldalúságával. Emellett repülő üzemmód biztosítja, hogy az eszköz megfeleljen a légi utazási előírásoknak, és a készülék kézi poggyászban is szállítható legyen.

A Dyson Corrale és a hozzá tartozó töltőállomás
Kép: Dyson

A hajvasaló mindössze 70 perc alatt töltődik fel teljesen, és akár 30 percig biztosít vezeték nélküli formázást, ha pedig rendszeres időközönként az ergonomikus töltőállomásba helyezzük formázás közben, vagy a mágneses 360°-os töltőkábelt csatlakoztatjuk, a készülék hibrid töltési módot biztosít arra az esetre, ha több időre van szükség a frizura elkészítéséhez – ami a termék nevét meghazudtolóan nem csak teljesen egyenes lehet, hiszen különböző jellegű hullámok is könnyedén készíthetők vele.

A Dyson Corrale hajvasaló már megvásárolható, ajánlott fogyasztói ára 189 990 forint – ez a márka többi termékének árát ismerve nem meglepő, ám valóban húzós ár.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?