Itthon is elérhető a Honor MagicBook 15,6-os verziója

A főleg mobiljairól ismert, az utóbbi időszakban pedig a viselhető okoseszközök piacán is előretörő Honor újabb termékkel bővíti a palettáját. Az ultravékony és kompakt MagicBook egyetlen érintéssel összekapcsolható a márka okostelefonjaival, könnyen hordozható, és nagy teljesítményt igénylő játékok vagy több munkafolyamat egyidejű futtatására is alkalmas megoldást kínál.

Kompakt méret és gyorstöltés USB-C-vel


A Honor MagicBook 15,6 hüvelykes verziójában 42 Wh-s akkumulátor van, amit a hozzá tartozó 65 W-os gyorstöltővel fél óra alatt tölthetünk 53%-ra. Magát a töltőt elég könnyű lesz majd összekeverni egy telefontöltővel, de akkor sincs baj, ha véletlenül csak ezt kerül be a táskába, hiszen alkalmas a telefonok és egyéb eszközök töltésére is, így pedig lecsökkenthető a táskákban tekergőző kábelek mennyisége. A legvastagabb pontján is csupán 16,9 mm-es laptop a fenti méretben 1,53 kilót nyom, amivel abszolút a könnyedebb modellek közé tartozik.

Nagy kijelző vékony kávával

A készülék FullView kijelzőjének kerete három oldalon 5,3 mm így a készüléktest 87 százalékát maga az 1920x1080p felbontású kijelző foglalja el, amelyen fényvisszaverődést csökkentő réteg is van, hogy napfényben is jól látható legyen a képe. Az alumínium ház 180 fokban kihajtható, a szemet kímélő kékfény-csökkentést pedig a TÜV Rheinland tanúsítja.

Kép: Honor

Akadozásmentes teljesítmény megbízható hardverekkel

A Honor MagicBook AMD Ryzen5 3500U processzort, 8 GB DDR4 kétcsatornás módú RAM-ot és Radeon Vega 8 grafikus kártyát tartalmaz, ezek mellett pedig gyors PCIe NVMe SSD meghajtóval rendelkezik, ami egy szokásos SATA SSD meghajtóhoz képest akár ötször nagyobb olvasási sebességet nyújt.

Pop-up webkamerával a billentyűzet felső részén

A készülékben a vékony káva helyett máshol kerestek és találtak helyet a webkamerának, ami egy pop-up megoldásként került be a billentyűzet kameragombja alá. Ennek megnyomására emelkedik ki a helyéről, használat után pedig ugyanígy egyetlen mozdulat visszacsukni. A MagicBook természetesen ujjlenyomat olvasót is kapott, ami a bekapcsoló gombba került.

Kép: Honor

Ökoszisztémában gondolkodnak

A MagicBook és a Honor okostelefonok összekapcsolásához elegendő, ha öszeérintjük a két készüléket – ez a megoldás a továbbfejlesztett Magic-Linknek köszönhető, ami több képernyő együttműködését is lehetővé teszi. Így összehangolható a Honor készülékeken végzett munka, hiszen a mobil képernyőjét a laptopon megjelenítve a telefonon elérhető fájlok könnyedén szerkeszthetők a billentyűzet és az egér segítségével. Akkor sem kell aggódni, ha más márkájú eszközzel szeretnénk összekötni a gépet, ehhez ugyanis a 3,5 mm audió csatlakozó, mellett HDMI, USB 2.0 és USB 3.0 bemenet rendelkezésre áll.

Magyarországon a 15,6 hüvelykes, galaktikus szürke verzió lesz elérhető, US-nemzetközi billentyűzet kiosztással. A készülék – amelyhez a vásárlók Microsoft 365 otthoni verziójának próbaelőfizetését is megkapják egy hónapos használatra – május 20-ától rendelhető meg az Extreme Digital és az eMAG webáruházon keresztül. Ajánlott fogyasztói ára bruttó 219 990 forint lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?