Egyre több iPhone-t gyártana Indiában az Apple

Az indiai The Economic Times jelentése szerint az Apple vezetői nemrég az indiai kormány vezetőivel találkoztak, és arról beszélgettek, hogy az iPhone-gyártás jelentős részét Kínából Indiába költöztetnék.

A gyártásból származó árbevételek 40 milliárd dollárra emelkedhetnek a következő 5 évben, a jól értesültek szerint. Az Apple ilyen értékben termelhet mobilokat, főleg export célokra, a Wistron és a Foxconn bérgyártók segítségével.


Az Apple egyébként Indiában nem rendelkezik számottevő piaci részesedéssel, ennek ellenére az új gyártási központjának választaná az országot. Mindezt úgy, hogy főleg exportcélokra gyártana a régióban, és ezzel függetlenedne a kínai termelőipartól. Állítólag a gyártás 20 százalékát vinnék Indiába. 2025-re Indiából több mint 100 milliárd dollárnyi mobilt exportálhatnak majd, pedig tavaly ez az érték csak 3 milliárd volt.

Fotó: Pocketnow

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?