Sokak életében eljön az a pillanat, amikor arra gondolnak, milyen lenne eljutni egy űrállomásra.

Aki komolyan gondolja, az éveket tölthet azzal, hogy beválasszák egy űrprogramba, majd kezdhet tanulni és edzeni, remélve, hogy kiválasztják egy űrutazásra. Vagy pedig elég lehet otthonról kipróbálni a SpaceX új szimulátorát.

A szimulátor segít irányítani a SpaceX új Crew Dragon űrjárművét, és minket állít a középpontba. A feladatunk az, hogy dokkoljunk vele a Nemzetközi Űrállomáson. Az irányítórendszer egy részét érjük csak el persze a szimulátorban, ahol a feladatunk a dokkolás.

Természetesen mindez egy marketingfogás a SpaceX részéről, a valódi Crew Dragon fejlett számítógépes rendszerrel, automatizáltan próbál majd meg dokkolni. Manuálisan azért felülírható a rendszer. Május 27-én kiderül, hogy akad-e bármi probléma, Doug Hurley és Bob Behnken a NASA űrsiklóprogramjának 2011-es leállítása óta az első amerikai űrhajósok, akik amerikai űrhajóval, amerikai földről indulnak az űrbe. Ha minden sikeres lesz, akkor rendszeres használatra hitelesítik a SpaceX űrjárművet, és többé nem függnek az orosz segítségtől a NASA emberei.