Megérkezett Magyarországra az LG 8K OLED tévéje – Itt az LG ZX!

A 88 hüvelykes LG 8K OLED televízió felbontása négyszer annyi, mint amit a 4K modellek produkálnak.

Ha nem lenne ez a mafla koronavírus mizéria, akkor biztos óriási csinnadratta közepette mutatták volna be az LG ZX televíziót. Ennek személyében ugyanis elsőként vásárolható meg Magyarországon egy 8K felbontású, OLED képalkotási eljárásra épülő televízió.


Nem túlzás azt állítani, hogy egy forradalmi készülékről van szó, amely jelenleg a világ egyik legjobb televíziója. A 4K készülékeknél négyszer nagyobb felbontást produkáló termékbe a gyártó saját fejlesztésű és gyártású panelje került, amelyet egy speciális, feltuningolt képfeldolgozó chippel (LG α9 Gen 3 AI Processzor 8K) egészítettek ki. Ez utóbbi felelős a pontos szín és mozgásmegjelenítésért, valamint tartalmazza a különféle képmódosító eljárásokat. Így például azt a felskálázási metódust, amely különféle mesterséges intelligencia eljárások segítségével képes 8K közelire javítani az alacsonyabb részletességű tartalmakat.

Lehetőségünk nyílt működés közben megtekinteni az LG 8K OLED televíziót a Mammut bevásárlóközpontban található Media Markt áruházban, és azt kell mondjuk, hogy a várakozásoknak megfelelően tényleg szuper a kép: Az alkalmazott OLED technológiának és az egyedi pixelvezérlésnek köszönhetően a termék képes a tökéletes, 0 nit fényerejű fekete és ezáltal a végtelen valós kontrasztarány megteremtésére. A színek belülről izzanak, a LED LCD televízióknál a mai napig tapasztalható enyhe fátyolosságnak nyomát sem lelni. Az LG ZX természetesen megkapta a cég exkluzív webOS okostévé rendszerének legfrissebb verzióját, amely gyors, stabil, és bizonyos keretek között személyre is szabható.

A 80 wattos, 4.2 csatornás integrált hangrendszerrel ellátott tv ára sem hétköznapi, hiszen 11 millió forintot kérnek el érte. Az LG egyébként a jelek szerint kifejezetten hisz a 8K térhódításában. Az áruházban ugyanis láthattuk már a vállalat másik, ilyen extrémen nagy felbontású készülékét is, amely viszont a Nanocell LED LCD eljárást használja.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?