Több mint fél billió dolláros bevételt generált az Apple alkalmazásboltja

Az Apple App Store-ban továbbra sincs mennyiségre annyi app, mint a Google Play Áruházban, ennek ellenére továbbra is jóval több bevételt generál. 

Egy friss tanulmánya szerint csak 2019-ben több mint fél billió dolláros bevételt szerzett az App Store. Az Analysis Group több mint 175 országot vizsgált az elemzésében. Az Apple szerint majdnem 2 millió appot kínál a bolt, és heti félmilliárd ember látogatja.


A vizsgálat azt mutatja, hogy 2019-ben 519 milliárd dolláros árbevételt generált az App Store, ebből 45 milliárd volt appon belüli hirdetésekből, 413 milliárd fizikai termékekből és szolgáltatásokból, 51 milliárd pedig digitális termékekből és szolgáltatásokból.

A fizikai termékek és szolgáltatások kategóriájában 268 milliárdos bevételt generáltak az olyan cégek, mint az Amazon, a Best Buy, az Etsy vagy a Target. Az ételszállítási szolgáltatások további 31 milliárd, az utazási appok 57 milliárd dolláros bevételt hoztak.

Fotó: Apple

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?