Eltűnhetnek a gombok a jövőbeli Huawei mobilokról?

Egy szabadalom alapján előlapi kamera és gombok nélkül képzelheti el a jövőt a Huawei.

A Huawei Mate 30 Pro és a P40 Pro jellemző tulajdonságai, hogy a kijelzőjük széleit extrém mértékben lekerekítette a gyártó. Az utóbbi egy évben a tesztelők és felhasználók már elkezdték ellenezni ezt a látványos, de a gyakorlatban használhatatlanság határait feszegető irányzatot. A legújabb szabadalmak szerint a Huawei azonban kitart mellette (miközben a Samsung a Galaxy S20-nál már elindult visszafelé a lapos kijelzők felé).


A CNIPA tavaly novemberben kapta meg a Huawei-től a most előkerült szabadalmi bejegyzéseket, amelyek azt mutatják, hogy fizikai gombok nélküli mobilban gondolkozik a kínai gyártó. Ez látványos eredményt hozhat, bár a Mate 30 Pro virtuális hangerőgombját kifejezetten gyűlölte mindenki, így kérdéses lenne a fogadtatás. Szelfikamera sem látható, így a kijelző épített megoldás jöhet szóba a rejtélyes mobilon. Aminek az érkezése nem törvényszerű, hiszen szabadalmak formájában gyakran védetnek le olyan ötleteket is, amelyeket végül sosem valósítanak meg.

Fotó: Stuff, LetsGoDigital

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?