Megérkezett a legújabb Panasonic tablet, az androidos Toughbook A3, ami katonai minősítést kapott.

Természetesen nem az Apple iPadeknek akar odaverni a Panasonic, sokkal inkább azokat szolgálja ki, akik professzionális, ipari, extrém környezetekhez keresnek valamit (de a mentősöknek, segélyszolgálatoknak is előnyös). A 10,1 hüvelykes, 1920 x 1200-as LCD-kijelző így 800 nit fényerőre is képes, a káva körül pedig 5 fizikai gomb segíti a kezelést. Két darab cserélhető akkumulátor és beépített stylus is akad, USB-A és USB-C portokkal, dual-SIM-támogatással.

Az IP65-ös vízvédettség mellett MIL-STD-810H plecsnit is kapott az ütésálló tablet, amely Panasonic Compass üzleti eszközökkel lett ellátva gyárilag. Testre is szabható vonalkód-olvasóval, smart card-olvasóval vagy plusz USB-A porttal. 5 és 8 megapixeles kamerák vannak rajta, a motorháztető alatt Snapdragon 660, 4 GB RAM, 64 GB tárhely, microSD-slot, két 3200 mAh-s akku, de akár két 5500 mAh-s is kérhető.

Az ára jó húzós, hiszen 1180 fontba kerül, ami bárhogy is nézzük 460 000 forint. De persze nem is egy hagyományos tabletről van szó, amit arra szánnak, hogy a gyerekek a mesét nézzék rajta. Br nyilván erre is tökéletesen alkalmas, de arra is, hogy terepen, igen kemény körülmények között vessék be. Akár harctéren, építkezésen, bányában vagy katasztrófa sújtotta területeken.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Panasonic