A Core i7-10700K segíthet a felszínen maradni az Intelnek

A Mindfactory az egyik legnagyobb német kereskedő, az eladási adatai pedig betekintést nyújtanak a processzorpiac színfalai mögé. 

A kiadott statisztikákból rég tudjuk, hogy az AMD hatalmas fölényben van eladások terén az Intelhez képest. Az utóbbi hónapokban a Mindfactorynál eltörpülnek az inteles eladások az AMD chipek keresletéhez képest. Az Intel számára egy halvány reménysugár a jövőre nézve, hogy a Core i7-10700K azért tartja magát, nagyjából. Befért ugyanis a legkeresettebb chipek közé.


Az AMD Ryzen 5 3600 persze még mindig magasan a legnépszerűbb, a legutóbbi vizsgált időszak alatt 1740 fogyott belőle ennél a kereskedőnél. A hetedik legnépszerűbb lett most a Core i7-10700K, amelyből 130-at adtak el. Ez még mindig 13-szor kevesebb, de korábban az AMD és az Intel csúcstartói között 34-szeres volt az eltérés.

A Core i7-10700K nagyszerű választás a gamerek számára, ami a 8 mag mellett a 3,8 GHz-es alap és 5,1 GHz-es boost melletti órajeleknek is köszönhető. A Comet Lake alapvetően nem lett nagy sláger, de ez a CPU azért a felszínen tartja az Intelt.

Fotó: TechSpot

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?