Hatmillió forintot ért, hogy három napig volt az ujjuk a kijelzőn

Hatmillió forintot kapott mindenki, aki képes volt 70 órán keresztül rajta tartani az ujját a telefon kijelzőjén. Ráadásul mindezt egy YouTuber kérésére.

Lassan egy évtizede, hogy elkezdődött az a folyamat, minek eredményeként mára emberek vagyonokat kereshetnek azzal, hogy van idejük napi 30 percet beszélni egy kamerába. Őket hívja a köznyelv YouTubereknek, és bizony, akit felkap az internet népe, az pillanatok alatt elismert, vagyonos személy lehet. Hogy emögött milyen hozzáadott érték rejtőzik, azt nem tisztünk megítélni. Az viszont biztos, hogy MrBeast (akit Jimmy Donaldson néven anyakönyveztek) kihívása alapján négyen is bő hatmillió forintnak megfelelő dollárral lettek gazdagabbak. Ehhez „csak” annyit kellett tenniük, hogy közel három napig rajta tartják az ujjukat a telefon kijelzőjén.


Eredetileg úgy indult a dolog, hogy MrBeast partneri viszonyban az MSCHF nevű internettel foglalkozó céggel meghirdette a Finger on the App nevű eseményt. A szabályrendszer egyszerű volt: aki a legtovább tartja az ujját a telefonon, az kap 25.000 dollárt. A „futam” június 30-án, délután háromkor indult, egymilliónál is több „versenyzővel”. Este hétre a létszám 450.000 főre csökkent, éjfélre pedig már csak mindössze 1500-an voltak.

Végül mindössze négyen maradtak, akik még azt követően is folytatták a versengést, hogy Donaldson Twitteren kiírta, mindannyian nyertek 20.000 dollárt, ami hatmillió forint körül van. Egyikük azzal érvelt, ez csak átverés, mert ha hárman elengedik, akkor megvan a nyertes, aki elviszi az eredetileg ígért 25.000 dollárt. Érdekessége a dolognak, hogy Donaldson menet közben is próbálta csökkenteni a létszámot, különböző összegeket ígérve, így volt, aki július 2-án 5000 dollár ellenében szállt ki, de ketten 10.000-ért cserébe adták fel. A négy nyertes végül július 3-án, 13:15-kor engedte el a kijelzőt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?