Dél-Korea 300 drónnal mutatta meg, hogy kell a maszk

Dél-Korea elég jó munkát végzett koronavírus ügyben, most pedig egy lenyűgöző drónshow-val tájékoztatta a polgárokat a kötelező maszkviselésről, és köszönte meg az egészségügyi dolgozóknak a munkájukat. 

Az ázsiai ország fővárosában, Szöulban egy nagyszabású drónműsorral igyekezett a kormányzat tudatosítani az emberekben, hogy még itt a vírus, illetve köszönetet mondani az egészségügyi dolgozóknak. A Han folyó feletti mutatvány 10 percig tartott, és közben számos képet formáztak a drónok, melyek mindegyike a pandémiás helyzettel volt összefüggésben. Az üzenetek első részében a maszkviselésre, kézmosásra, szociális távolságtartásra hívták fel a figyelmet, míg a második felében az orvosoknak, ápolóknak, és az egészségügy többi dolgozójának mondtak köszönetet. A show végén a háromszáz drón Dél-Korea félszigetét formázta meg, biztató üzenetet küldve az ország lakóinak.


Ezt a fajta sajátos figyelemfelkeltő megmozdulást a Földügyi, Infrastruktúra és Közlekedésfejlesztési Minisztérium szervezte és finanszírozta. Habár szokatlan módja a lakosság tájékoztatásának, egyértelműen szükséges, hiszen bár Dél-Korea elég jól jött ki eddig a járványból, a maszkviseléssel akadnak problémák a meleg évszakban. Habár az országban a maszkviselés nem vált politikai jellegű dologgá, mint az Egyesült Államokban, azért akadnak vele gondok. A rendőrség összesen 840 olyan esetről tud, melyek főleg a tömegközlekedési eszközökön történt atrocitások voltak, és a maszk hiányából indult ki. Meglehet, hogy egy háromszáz drónos esemény, nem fog azonnal eredményt hozni, de mindenképpen szerepe lehet abban, hogy az emberek kicsit lenyugodjanak, és elfogadják a helyzetet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?