A Facebook készen áll arra, hogy zenéljen is

Immár semmi akadálya, hogy dalra fakadjon a Facebook, kérdés, hogy mennyire tud majd érvényesülni a konkurensek mellett. 

A Facebook közölte, minden adott ahhoz, hogy a továbbiakban zenei videókat is streameljen, igaz, első körben csak a tengerentúlon. Ezzel nem titkolt célja, hogy direkt kihívást támasszon a YouTube ellenében, bár nehéz elképzelni, hogy versenyre tudjon kelni a Google szolgáltatásával. Jelenleg úgy tudni, nem a Facebook oldalára lesznek feltöltve a videók, ehelyett engedélyt adnak a közösségi oldalnak arra, hogy az énekes/együttes profiljának videói közé tegye. Ezzel megszűnne az a gyakorlat, hogy a zenei kiadók korábban nem engedélyezték csak egy rövidke részlet publikálását.


Kép: Gerd Altmann, Pixabay

Ennek megváltoztatására törekszik a Facebook, hogy teljes terjedelmében nézhető és hallható alkotásokat élvezhessenek a felhasználók. A folyamat nem most kezdődött, hiszen már decemberben hallani lehetett arról, miszerint a közösségi oldal igyekszik dűlőre jutni a nagy kiadókkal. Ezt jelzik azok a tárgyalások, melyeket a Universal Music Group, a Sony Music Entertainment, valamint a Warner Music Gorup képviselőivel folytattak a zenei jogokról. Bármire jusson is Zuckerberg úr cége, igencsak nehéz lesz versenyre kelni a YouTube egyeduralmával. Már csak azért is, mert a Google videós platformja havonta kétmilliárd látogatót mondhat magáénak, és percenként 500 órányi anyag kerül fel rá. De innen szép nyerni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?