Ki hitte volna: ordas nagy kamu az emberszájú hal

Az emberszájú hal esete kiváló példája annak, hogy miért nem szabad ész nélkül elhinni mindent, ami a közösségi oldalakon felbukkan. 

Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy az emberi faj nagyon hiszékeny, és rengetegen vannak, akik bármiféle forráskritika nélkül, elhisznek, tovább adnak bármit. A gond csak az, hogy míg régebben a „másold le és küldd el 20 példányban ezt a levelet, különben holnap kitörik a nyakad” helyett szimplán csak a megosztás gombra kell kattintani.


És máris körbeszáguld a világban a butaság, mint ahogyan azt az emberszájú hal esete is bizonyította. Amivel nem csak az volt a gond, hogy az emberi ajakkal és fogakkal bíró víziállat sokakból váltott ki furcsa perverziókat, hanem az is, hogy konkrétan ilyen jószág nem létezik.

A fotó megjelenése július második napjáig vezethető vissza, amikor egy @raff_nasir nevű felhasználó közzétette, az internet népe pedig gyorsan felkapta. Alig néhány nap kellett ahhoz, hogy az emberszájú hal és humanoid fogazata feltűnjön az angol The Mirrornál is, ahol már azt írták róla, hogy egy malajziai horgász fogta ki. Azzal sem vergődtek, hogy szakértőnél kérdezzenek rá, maguktól állították, hogy a sügérhalak egyik mellékágáról van szó.

Tény, hogy a sügérhalak valóban telt ajkakkal bírnak, és foguk is akad, de az messze nem úgy néz ki, mint az embereké. A lényeg tehát, hogy tessék odafigyelni, mit osztunk meg. Mert bármennyire is rendszeres időközönként felbukkan, hogy Bill Gates szétosztja a vagyonát, nem így van, és akkor sem lesz így, ha több millióan nyomnak rá a megosztásra. És azt is tessék elhinni, ingyen iPhone 12-k nem hullnak az égből, főleg nem egy gyenge minőségű, rossz helyesírású Facebook bejegyzés formájában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?