Snake – 23 éves a Nokia kígyója

Sosem játszotta végig a kitalálója, ma is legalább 400 millió telefonon fut. 23 éves a világ egyik első mobilos játéka, a Snake, de a retrotech fanatikusoknak 2020-ban sem kell lemondani a „kígyós” élményről! A Kígyók Világnapján pedig nézzünk öt érdekességet, amit talán nem tudtok a világ kedvenc telefonos játékáról.

1.


Taneli Armanto, szoftverfejlesztő mérnök, nem is sejtette, amikor beadta a jelentkezését a Nokiához, hogy ő lesz az, aki kitalálja és el is készíti a világ első és egyben legnépszerűbb telefonos játékát, a Snake-et 1997-ben. Egyébként a saját bevallása szerint ő sosem jutott el a leggyorsabb pályáig, de üzeni mindenkinek, hogy „valóban a gyakorlat teszi a mestert.”

2.

A hivatalos világrekord a PlaySnake-en: 61 perc és 54 másodperc.

Ennyi idő alatt sikerült a lehető leghosszabb kígyóval – betartva minden szabályt – végigmenni az összes pályán. Begyorsítva itt megnézhető: https://www.youtube.com/watch?v=3aB9VltZ72U

Az első pályán 312 pont a maximum, a kilences pályán viszont már 2008 pont kell ahhoz, hogy eldicsekedhessen az ember, begyűjtötte az összes pontot, amit csak lehetett.

3.

Mi is volt 1998-ban Magyarországon? Akkor indult a Barátok közt az RTL Klubon. Akkor már a Nokia 7110-es tulajdonosok össze tudták „kötni” infraporton keresztül a telefonjaikat, és párban is tudtak Snake-et játszani. A retró Snake párbaj ebben a videóban megnézhető: https://www.youtube.com/watch?v=vBUDRnSAXJw

4.

Az 1997-es Snake óta már a kilencedik verziónál tartunk, és a világ legismertebb telefonos játéka most is legalább 400 millió telefonon fut világszerte.

5.

2017-ben debütált a Nokia 3310 4G, amivel nem csak egy klasszikus telefon, hanem a retrojátékok imádóinak kedvence, a Snake, is visszatért.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?

google pixel

Megjött a Google esze

Döbbenetes, de évek után rájöttek arra, hogy amit eddig csináltak, az hülyeség volt.