Egyelőre csak Dél-Koreát érinti a probléma, és eddig még komolyabb baleset sem történt. De láthatóan komolyan veszik a zűrt, ami a forrósodást okozza az LG OLED tv készülékekben.

Az sosem öröm, ha egy cég arra kényszerül, hogy visszahívjon néhány problémás terméket. Különösen bosszantó ez, ha ilyesmi pont a kiemelten fontos modellekkel történik, amelyeket az első vonalba állítottak. Szegény LG-vel pontosan ez történt, ráadásul hazai pályán, hiszen néhány korábban, 2016 és 2019 között eladott OLED tv szériánál túlmelegedést tapasztaltak. Legalábbis erről számolt be a koreai székhelyű Yonhap nevű internetes oldal.
Emiatt aztán az érintett 65 és 77 hüvelykes méretkategóriába tartozó készülékeket visszahívják és javítják, úgy, hogy a költségeket értelemszerűen magára vállalja a konszern.

LG OLED tv

Eddig az érintett 60 000 televízió mintegy harmadánál már végre is hajtották ezt. A problémát egyébként nem a panel okozta, az ugyanis katasztrófa lenne, hiszen azt jelentené, hogy a képalkotási eljárással van valamilyen gond. “Mindössze” az alaplapoknál hibásodott meg valami, és az okozta a forrósodást. Egyébként eddig konkrét, ebből fakadó balesetről nem számolt be senki, szóval arról szó nincs, hogy kigyulladtak volna a modellek.

A The Verge értesülései szerint egyébként más országokban is vizsgálódik már a vállalat, hogy esetleg érintettek-e a Dél-Koreán kívül értékesített LG OLED tv készülékek, de erről még nincs több infó. Tehát egyelőre úgy állunk, hogy például a magyar felhasználóknak nem kell tartaniuk ettől a problémától.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!