Kép: Steam

A Fight Crab láttán felszalad az ember szemöldöke a homlokán, ahogy nézi, hogyan ütik egymást a rákok buzogánnyal és fénykarddal. 

A japán kultúra európai szemmel olykor kissé fura, és akkor még enyhén fogalmaztunk. Miközben az ázsiai ország ipari termékei igencsak jól kiismerik a nyugati emberek lelkivilágát például elektronikai eszközök és autók tekintetében, a művészeti világuk távol áll az átlagpolgárainktól. Ezt látszik megerősíteni a Fight Crab címet viselő videojáték, mely pontosan az, mint amit a címe jelent. Gigantikus rákok harcolnak egymás ellen, a legkülönfélébb fegyverekkel. A július végén Steamre is felkerült játék egyébként úgy tűnik, eddig elnyerte a felhasználók tetszését, mivel az értékelések nagyon pozitív képet mutatnak.

Azt el kell ismerni, hogy valóban jól kivitelezett látvány fogadja azt, aki rápróbál, és a negyvennél is több küldetést tartalmazó kampány mellett jut szerep a többjátékos módnak. Küzdhetünk másvalaki ellen, vagy választhatjuk a 2 vs 2 felállást, tehát a kétfős csapatokat. Ahhoz, hogy győzelmet érjünk el, összesen 48 különféle fegyver áll rendelkezésünkre, melyeket 11 pályán használhatunk. Ám ettől függetlenül nem kell leszakadt végtagokra gondolni, hiszen a játék lényege, hogy az veszít, akit a hátára tesznek. A Fight Crab rákpáncélos csatáit 15,11 euróért adják a gőzboltban, ami egyébként visszatéríti a játék árát, ha még nem haladtuk meg a két órányi mókázást, illetve nem telt el 14 napnál több a vásárlás óta.