Forrás: Payette Forward

Quick Charge 5 névre keresztelt technológia olyan formabontó gyorsasággal tölti fel az okostelefont, hogy egészen komoly lehetőségeket nyit meg a készülékek minden korábbinál gyorsabb töltésére. 

Négy év telt el azóta, hogy a Qualcomm bemutatta a Quick Charge 4.0 gyorstöltési technológiáját, a vállalat pedig újra dobbantott egy nagyot, ugyanis a vadiúj 5.0 verzióval már pillanatok – ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor 15 perc – alatt 0%-ról 100%-ra tölthetjük telefonunkat. A cég nemes egyszerűséggel a “világ leggyorsabb kereskedelmi töltési megoldásaként” emlegeti, amely papíron valóban elképesztő számokat produkál.

A Qualcomm ígérete szerint a Quick Charge 5 komoly előrelépés az elődhöz képest: amellett, hogy képes a 100W-os (és annál is nagyobb) teljesítményre, közben a korábbiaknál 10 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékleten tartja az akkumulátort, a rendszerindítás pedig 70 százalékkal lett hatékonyabb.

Forrás: Napidroid

A cég fejlesztése 3,3 és 20 Volt közötti feszültségen 3,3–5 Ampert ad le a telefonnak, de az 5+ Ampert is képes megugrani. Mindez szinte már-már veszélyesnek hangzik, és ezt a fejlesztők is tudják, így hogy elkerüljék a kigyulladást 17 ponton építettek védelmet a rendszerbe, így senkinek sem kell a legrosszabbtól tartania.

Ha minden igaz, akkor nem is kell már sokat várnunk erre az elképesztő töltési sebességre, ugyanis a cég ígérete szerint az idén ősszel érkező csúcsszériás mobilok egyike-másika már fel lesz szerelve ezzel a technológiával.