e-papír
Forrás: TecheBlog

Ha egészen pontosak akarunk lenni, az e-papír ebben az esetben egy olyan e-bookot takar, amelyet érdekes módon jegyzetelő funkcióval ruháztak fel, mindemellett pedig hagyományos rokonához hasonlóan még össze is csukható.

Bár imádjuk gyűjteni a könyveket, mindig nyitott szemmel járunk az e-book eszközök kapcsán, hátha egyszer minket is elcsábítanak a nyomatott könyvek világából. Az E Ink Corporation eszközeit például már jó ideje szemmel tartjuk, hiszen többször is bizonyítottak e téren, tavaly például bemutatták a Print Colort, amely szintén egy elektronikus papír, csak éppen színes.

e-papír
Forrás: SlashGear

Legújabban egy olyan összehajtható e-book kifejlesztésén törik a fejüket a fejlesztők, amelyet jegyzetelő funkcióval ruháztak fel, így egy érintőtollal a szövegben kiemelhetünk részeket, de feljegyzéseket is készíthetünk. Az pedig, hogy csukható és nyitható, mint egy igazi könyv, külön öröm lehet a könyvmolyok számára – nekünk legalábbis nagyon bejön ez az újítás.

A széles peremű eszközön oldalt sorakoznak fel a kezelést megkönnyítő gombok, a képernyő tetején pedig egy kihajtható világító egységet is elhelyezett a gyártó, így sötétben is gond nélkül tudunk olvasni.

Mi nem igazán tudunk dűlőre jutni ezzel a széles kerettel, de mivel csak prototípusról van szó, elképzelhető, hogy a gyártó eszközöl majd rajta változásokat, például ezzel kapcsolatban is. Az ötlet ellenben nagyon klassz, és ha már csak abba belegondolunk, hogy az egyetemen mennyi papírt használtunk el a jegyzetekre, szerintünk különösen hasznos és környezetbarát alternatíva lehet az e-papír.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!