Látványos, működik, de cserébe 7200 dollárba kerül a Xiaomi Mi TV Lux OLED Transparent Edition, azaz az átlátszó Xiaomi OLED-TV.

A Xiaomi Mi 10 Ultra és a Redmi K30 Ultra csúcsmobilok mellett egy csúcstévét is villantott a tizedik születésnapja alkalmából a Xiaomi. Ez lett az átlátszó Mi TV Lux OLED Transparent Edition, a gyártó második OLED-tévéje, ami a 65 hüvelykes Mi TV Master szériát követi.

Látványos, lehengerlő, elvégre át lehet látni rajta. Villantott egyébként hasonlót évekkel korábban a Samsung, tavaly a Panasonic, az LG pedig árul is ilyesmit az 55EW5TF-A formájában. A Mi TV Lux 55 hüvelykes, 120 Hz-es panelt kapott. Az átlátszó Xiaomi tévének nincs kávája, egy darab üvegnek néz ki kikapcsolva, és lebegő kép illúzióját mutatja bekapcsolva.

A Xiaomi egészen olcsón adja az átlátszó tévéjét, ugyanis “csak” 7200 dollárba kerül, míg az LG megoldása 21 000 dollár. Valószínűleg csak Kínából tud majd szerezni ilyet az, aki meghökkentő külsejű tévére vágyik. Ami egyébként a Dolby Atmost és a MEMC technológiát is kezeli.

Nem lenne meglepő, ha idővel az átlátszó Xiaomi OLED-tévé végül megérkezne Európába is. Kérdés, hogy otthoni körülmények között van-e ennek értelme, azon kívül, hogy különleges, és lehet mutogatni az ismerősöknek. Ha ugyanis átlátni rajta, az elképesztően illúzióromboló lehet egy idő után.

Fotó: Xiaomi

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!