Már gyakorlati jelei is vannak a Facebook azon terveinek, hogy egybeolvasztja és egységesíti a nagy szolgáltatásai üzenetküldő rendszereit. 

Egy ideje már tudjuk, hogy a Facebook egységesíteni akarja a WhatsApp, a Messenger és az Instagram üzenetküldő rendszereit, úgy, hogy az appok azért különállóak maradnak. A folyamat elkezdődött, a következő lépcsőben pedig most az Instagram és a Messenger üzenetküldőit kezdték el egybeolvasztani.

A felhasználók egy része az Instagram appon belül felugró üzenetben van értesítve az új kommunikációs lehetőségről, mint színes chates kinézet, emojis reakciók vagy simítással való válaszadás. És lehet már chatelni a facebookos ismerősökkel is.

facebook egységesíti
Forrás: Yahoo

A frissítés után az Instagram DM logót a Messenger logója váltja fel, és bár egy darabig lehet tiltakozni a frissítés ellen, a felhasználók akkor is kapnak értesítést a facebookos fiókokból érkező kérelmekről.

A terv az, hogy az új rendszer segítségével az emberek egyszerűbben fognak tudni kommunikálni egymással, például az Instagram felhasználók üzenetet küldhetnek majd a WhatApp felhasználóinak vagy éppen fordítva. Persze ez nem csak a felhasználóknak lesz jó ,hanem a cégeknek is, akik ezáltal olyanokhoz is eljuthatnak, akikhez korábban nem. A lépés így újabb lökést adhat a – rendszereken átnyúló – chatbotoknak és persze a hirdetéseknek is.

Hogy a Facebook mikorra egységesíti az üzenetküldést, az még kérdéses: nem is csoda, hiszen az infrastruktúra egységesítése közel sem olyan egyszerű, lévén hogy teljesen különböző logikával működő rendszerekről van szó.

Fotó: 9to5Mac

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!