Trump továbbra is blokkolná a Twitter kritikus hangjait

Donald Trump továbbra sem tett le arról, hogy befolyásolja a szabad véleménynyilvánítást, így a Fehér Ház a Legfelsőbb Bírósághoz fordult az ügy előremozdítása érdekében. 

Tudjuk, hogy az amerikai elnök hadilábon áll az őt és úgynevezett kormányzását ért kritikákkal, ezért már korábban is voltak olyan törekvései, amelyekkel ezeket a negatív internetes hangokat elhallgattatni igyekezett. Nincs ez másként most sem, mivel egy korábbi döntés szerint még az amerikai elnök sem teheti meg, hogy a működését bíráló felhasználókat blokkolja. Ezért a Fehér Ház szerdán a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, azt remélve, hogy ott majd másként döntenek. A kormányzat érvelése szerint Trump azért teheti meg mégis, mert jellemzően a saját Twitter fiókját használja, és nem azt, ami hivatalosnak nevezhető.


Kép: Oriental Review

A Fehér Ház szerint Trump elnök azon lehetősége, hogy személyes Twitter fiókja funkcióit használja, beleértve természetesen a blokkolást is, független elnöki hivatalától. A harmadik fél fiókjaival folytatott @realDonaldTrump fiók interakciója tisztán személyes tevékenység, ami nem sérti az állam által garantált jogokat és kiváltságokat. Maga az egész tiltás ügy még 2017-ben indult, amikor Trumpot beperelték ezen tevékenysége miatt. Akkor a bírói indoklás úgy szólt, hogy az az állami tisztviselő, aki magáncélra használja a közösségi médiát, hiába tesz így, akkor sem zárhatja ki az embereket az egyébként nyílt online párbeszédből. Még akkor sem, ha azokkal az adott tisztviselő nem ért egyet, mivel a felhasználók a véleményüket fejezik ki, amihez mindenkinek alkotmányos joga van.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?