Kiszivárogtak a specifikációk és a vételár: 499 euróba kerül majd az alapmodell. 

Az ASUS már hivatalosan is megerősítette, hogy augusztus 26-án mutatja be a ZenFone 7 mobiljait. Ezekről azóta több kedvcsinálót is közzétett, amit pedig nem, az kiszivárgott: a specifikációk és az indulóár is.

Ennek megfelelően a ZenFone 7 499 euróért lesz elvihető alapkivitelben, ezért 6 GB RAM és 128 GB tárhely jár. A 6,4 hüvelykes full HD+ felbontású, 60 Hz-es LCD-kijelzőt a BOE gyártja. Ezzel kissé alulpozicionálja magát az ASUS, hiszen csak az LG V60 és a Sony Xperia 1 II nem kínál már 120 Hz-es kijelzőt az élmezőnyben, de ott OLED-panelt választottak a gyártók. Előnyei persze az LCD-nek is vannak, így ez nem feltétlen hátrány, ahogy a 60 Hz is sokaknak tökéletesen elég.

Az ujjlenyomat-olvasó oldalra vagy hátra költözhet, nem a kijelzőbe, a három kamera pedig egy hátlapi, előre fordulni képes modulba lesz elhelyezve. A 64 megapixeles fő szenzort egy 12 megapixeles ultraszéles és egy ToF egység kíséri majd, a motorháztető alatt pedig Snapdragon 865 dolgozik. A Pro modellben a Plus lapka kap helyet, hátul pedig már négy kamera.

Fotó: ASUS