Aktív zajszűrést kínál az új Lenovo Shadow Black Yoga fejhallgató – októbertől lesz majd elérhető. 

A Lenovo Yoga fejhallgatója stílusos fejhallgatója világszínvonalú zenei hangzást biztosít, nem beszélve arról, hogy kinézetének köszönhetően tényleg minden környezetben felvállalható.

Frissítette a Yoga ANC fejhallgatóját a Lenovo, így az immáron Shadow Black kivitelben is elérhető. A fejhallgató aktív zajszűrést kínál (két szinten állítható), 149,99 euróért cserébe. Ezzel olcsóbb, mint a rivális Bose 700, Surface Headphones 2 vagy Sony WH-1000XM4. A cég ígérete szerint még a leglármásabb környezeti zajok kiszűrésére is alkalmas, így többek között bárhol adott a csevegés lehetősége.

A gyártó szerint egy feltöltéssel 14 órát is kibír a fejhallgató, de csak zajszűrés nélkül. Azzal nem tudni, hogy mennyi az üzemideje. USB-C-n keresztül tölthető, viszonylag lassan, 3 óra alatt. A 214 grammos fejhallgató az AAC, aptX, aptXLL és HP1.7 Bluetooth kodekeket egyaránt támogatja. Az újdonság valamikor októberben jelenik majd meg a boltok polcain.

Az aktív zajszűrő technológia egyébként egyre gyakoribb, nem is csoda, hiszen a környezeti hatások komoly hatással lehetnek például a munkahelyi teljesítményünkre is. A zajszűrős technológia lényege, hogy a passzív védelmen túl elektronikusan generált ellenhanghullámokkal képes hatástalanítani a kellemetlen és nem kívánt zajokat. Az aktív zajszűrést tartalmazó fej és fülhallgatók minden esetben akkumulátort tartalmaznak.

Fotó: Lenovo