Nagyot frissült az androidos Firefox

Rengeteg új funkció és optimalizáció került az Androidra írt új Firefox böngészőbe, de a kezelőfelületet is átalakították. 

A Mozilla kiadta az új Firefox böngészőjét Androidra, számos új funkcióval és optimalizációval, amelyek az asztali változatból származnak. A legszembetűnőbb persze az, hogy a címsort alulra költöztették a könnyebb elérés érdekében, ami nagy mobilnál pozitívum. Ha valakinek nem tetszik, szerencsére vissza lehet tenni felülre.


A magánszféra érdekében itt is van már haladó követés elleni védelem, három beállítási szinttel. A Firefox Focus funkció pedig privát fülön nyitja meg a linkeket. A Collections nevű funkció olyan, mint a könyvjelzők, de ide azokat a hivatkozásokat lehet felvenni, amiket később elolvasni szeretnénk, csak most nem akarunk annyi lapot megnyitva tartani.

A Mozilla innentől kezdve hitelesíti a beépülőket a jobb élmény érdekében, eddig csak 10-et hitelesítettek, de több is lesz. Van már kép-a-képben videolejátszás, az oldalbetöltés 10 százalékot gyorsult.

Fotó: Mozilla

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?