Már hangosan is diktálhatunk a Wordnek

A Word-beszédleíró egyelőre még csak angolul tud, és a Microsoft 365-előfizetőinek van lehetősége használni. 

A praktikus eszköz sokak életét megkönnyítheti, ám egyelőre még csak online elérhető a Microsoft 365 felhasználóinak. Ha ez pedig nem volna elég a Word olyan hangvezérlési eszközökkel is bővül majd, ahol beszédünkkel formázhatjuk meg a szöveget.


Transcribe névre hallgató fejlesztés lényegében az élő vagy rögzített beszélgetést képes szöveggé alakítani, így hatalmas segítséget jelent többek között az interjúk készítésekor. A Transcribe elindításához a Wordben nem kell mást tennünk, mint kiválasztani a Dictate, majd a Transcribe parancsot, és már rögzíthetjük is a leírandó beszélgetést – írja a ComputerWolrd.

beszédleíró word
Forrás: The Next web

A folyamat láthatatlanul zajlik, mivel a fejlesztők úgy vélték, hogy a megjelenő gépelés elvonhatná a figyelmet. Nem mindenki gondolta ezt így, ugyanis az Otter és a Recorder  – akiknek szintén hasonló beszédleíró programjaik vannak –  esetében folyamatosan megjelenik a legépelni kívánt szöveg.

Ha előre feltöltött hanganyagot szeretnénk legépelni, akkor a Transcribe csupán 300 percet engedélyez, amely nem túl sok, különösen, ha figyelembe vesszük azt a tényt, miszerint az Otter a legolcsóbb fizetési konstrukcióban is 6000 percet tud fogadni. A szöveg minőségére ellenben nem lehet panaszunk, sőt a program jeleskedik a különböző beszélők szétválasztásban is, így például interjú esetében már alapvetően szétválasztja a kérdezőt és a válaszolót.

Bár a program egyelőre még csak angolul tud, a készítők ígérik, hogy más nyelven is elérhető lesz a jövőben a Word-beszédleíró.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?