A Bosch-Siemens az okos konyhákkal hozná el a főzés reformját

A Home Connect rendszer lehetővé teszi a Bosch-Siemens termékek összekötését mobilokkal, és más gyártók megoldásaival.

A BSH, azaz a Bosch-Siemens a háztartásigép iparág egyik örök monolitja. A német cég évtizedek óta ontja a különféle konyhai berendezéseket, amelyek hazánkban is ismertek és népszerűek.


bosch-siemens

De ma már egy jól működő berendezés a sikerhez önmagában kevés, legalábbis ezt gondolják a holding háza táján. Ezért évekkel ezelőtt elkezdtek dolgozni az okos otthon koncepciójukon. Így született meg a System Master nevű eljárás, és a Home Connect rendszer amelynek a célja az intelligens konyhák megalkotása. Legalábbis erről számolt be az IFA 2020 szakkiállításon Matthias Ginthum a cég kommunikációs igazgatója.

Az eseményen kiderült, hogy a technológia kezelésére képes eszközök integrálhatóak egy nagy rendszerbe, és ennek köszönhetően a működésük folyamatosan nyomon követhető egy mobil eszközről, vagy számítógépről. Ezen kívül természetesen a távoli vezérlés is megoldott. Azaz egyrészt folyamatosan láthatja a felhasználó, hogy hogyan is áll a főzési-sütési folyamat, másrészt pedig akár a munkahelyéről bedüffentheti a sütőt, főzőlapot vagy mikrót, hogy mire hazaér már friss ételek várják.

E megoldás része egy óriási adatbázis, amely tartalmaz rengeteg különféle ételt, illetve azok elkészítési módjait. Tehát az embernek nem kell mást tennie, mint kiválasztania a telefonján mondjuk, hogy „sült csirke”, betenni a pipit, megnyomni a gombot, és minden mást rábízhat a készülékre. Az beállítja az időt, a hőfokot, és ha szükségét érzi, akkor módosít a paramétereken. Ezzel pedig rengeteg idő és energia is megtakarítható.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?