Jönnek a vírusölő, antibakteriális moziszékek

Egy londoni cégnek hála már a vírusölő moziszékek is napvilágot láthattak, s bár első ránézésre ugyanolyanok, mint hagyományos társai, valójában könyörtelenül kinyírják a vírusokat. 

A „koronavírus-biztos” székek nagyon hasonlóak a hagyományoshoz, csak éppen több szempontból is védekeznek a vírus ellen. Antibakteriális, vírus- és gombaellenes szövetekből készülnek, amelyeket rézoxid-szállal szőttek össze, és semmiféle hézag vagy repedés nem található rajtuk, amelyekben könnyen megtelepedhetnének a kórokozók. A fejtámláknál, a szék oldalán áttetsző védőtáblákat helyeztek el, amely kissé elszeparálja a benne ülőt a mellette lévőktől, az ülések mögött pedig vírusülő UV-lámpa biztosítja a védelmet.


moziszékek
Forrás: Urdesignmag

A Layer újítása elengedhetetlen a mozi-ipar fellendüléséhez, egy ilyen szék ugyanis nem csak újradefiniálja a moziélményt, de biztonságosabbá is teszi egy olyan jövőben, ahol a társadalmi távolságtartás igen fontossá válik. Mindemellett a designra is figyeltek a készítők: a friss, hívogató pasztellárnyalatokat a Wes Anderson-filmek ihlették, ezzel megkülönböztetve magukat a hagyományos bordó-fekete, kissé unalmas hagyományos székektől. Az ülések ráadásul modulárisak és tetszőleges hosszúságú sorokba rendezhetőek, lehetővé téve a különféle moziméretek és elrendezések használatát.

moziszékek
Forrás: Deezen

A koronavírus járvány miatt a koncertek és a színházak mellett a mozik is kényszerszünetre mentek a tavasszal, s bár egy ideje már nyitva lehetnek a mozik, elég egyértelmű, hogy jóval kevesebben látogatják a vetítéseket. Nem kizárt, hogy mindez alapvető változásokat indít meg a világban, és alapszinten módosul a mozizás élménye, és nem pusztán arról van szó, hogy megváltozhatnak a nézőtéren elvárt viselkedésminták, vagy kevesebb nézőt engedhetnek be az üzemeltetők egy-egy vetítésre. Noha, az átalakulás pontos kifutása még nem ismert, az már most látszik, hogy a járvány a mozik számára is fordulópontot jelent.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?