A Zhiyun Smooth XS gimbal alapvetően a DJI OM 4 mobilstabilizátor nagy ellenfelének számít. 

Egyszerű szerkezet a selfiebot, mégis nem feltétlenül könnyű megtalálni a megfelelőt, amely szinte már nem hiányozhat egyetlen kirándulásról sem, hiszen nagyban képes megkönnyíteni a fényképezést.

Bár egészen biztos, hogy a legtöbben a mai kor találmányaként tekintenek rá, mint mindennek, úgy ennek is van egy őse: már 1925 körül használtak különböző botokat az önportré-készítéshez, bár akkoriban azért, hogy a kioldót működtessék vele, aztán 1983-ban a Minolta is előállt egy olyan fényképezőgéppel, amihez egy szelfibot is hozzá volt csavarozva.

Zhiyun Smooth XS gimbal
Forrás: Android Authority

Az automata mobilos gimbalok világában a legfrissebb újdonság a Zhiyun Smooth XS, ami a DJI OM 4 nagy ellenfeleként robbant be a piacra. A mobilt körbeölelő stabilizátorhoz ennél a gyártónál is van lehetőség tripodot bevetni.

A Smooth XS nagy ütőkártyája pedig a beépített teleszkópos kiterjesztés, amivel körülbelül 26 centiméterrel lehet megnyújtani az eszközt. Ez ideális szelfiknél vagy csoportképek készítésekor.

A gyártó szerint a termék számos rögzítési módot támogat, és még az ultraszéles kamerák képébe sem lóg be. A Zhiyun ráadásul 74,99 dollárért adja ezt a gimbalt, vagyis majdnem fele annyiba kerül, mint a DJI alternatív megoldása.

Fotó: Zhiyun

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!