Világ legnagyobb digitális kamerája

378 darab 4K felbontású tévére lenne szükség, hogy a világ legnagyobb digitális kamerája által lőtt, 3200 megapixeles fotót vissza lehessen adni valódi részletességében.

Üzembe helyezték a világ legnagyobb digitális kameráját, amely 3200 megapixeles képeket készít, és végül a chilei Vera Rubin Obszervatórimban fog szolgálatot teljesíteni. A masinával a világűrt fogják fotózgatni, és a cél, hogy az elképesztő részletességnek köszönhetően vizsgáljanak különféle folyamatokat, illetve vehessen észre olyan dolgokat, amire korábban nem volt mód.

A világ legnagyobb digitális kamerája
Többek között a sötét anyag és a sötét energia kutatásában játszik majd nagy szerepet ez az eszköz a tudósok szerint. A készülék képességeire jellemző, hogy összesen 378 4K televízióból összeállított nagy képernyőre lenne szükség ahhoz, hogy általa készített fotókat egyben, a valódi részletességükben lehessen megnézni.

Jelenleg még a tesztfázisnál tartanak. A világ legnagyobb digitális kamerája pedig már elvégezte első feladatát, hiszen már lőttek vele egy fotót. Mégpedig egy brokkoliról. Ez elsőre nevetségesnek tűnik, és másodikra is az. Hiszen itt egy csodálatos szerkezet, amelyet arra tervezeték, hogy a titokzatos sötét anyagot kutassa, erre egy zöldséget fotózgatnak vele. Még jó, hogy nem szelfizgettek.

Itt egy marha látványos videó az eszközről. Igazán csak itt látszik, hogy milyen hatalmas és bonyolult szerkezetről van szó. Drukkolunk, hogy jól működjön, és segítsen még jobban megismerni az univerzum működését. Azzal mindannyian csak jól járhatunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!