30 perc alatt 10 000 darabot adott el az X3 NFC-ből a Xiaomi Poco márkája. 

A Poco a héten jelentette be az X3 NFC mobilját, amelyet rögtön piacra is dobott, agresszív árazás mellett. Mivel nagy számokkal dobálóznak a specifikációk terén (akkumulátort, töltés, kamera, stb…), ezért az emberek gyorsan megrohamozták a Xiaomi márkájának új termékét, és csak az első 30 percben 10 000 darabot vittek el az X3-ból.

Azt egyelőre nem tudni, hogy összesen mennyi fogyott a készülékből, de az AliExpress mellett az Amazon, a Banggood, a Gearbest és más kereskedők is forgalmazzák. Az első napokban 199 és 249 euróért lehetett megvenni, utána 229 és 269 euróba kerül a 64 és a 128 GB tárhelyű modell.

Több szakértő felhívta a figyelmet, hogy bár papíron elképesztő ajánlat a Poco X3, a gyakorlatban azért át kell értékelni: 64 GB tárhely már nem sokra elég manapság (ebből bő 40 elérhető), ezért eleve a drágább változatot kell választani. A nagy számok ellenére pedig nem kell majd elájulni a teljesítménytől, a kezelőfelület megakadhat, a kamera optikai stabilizálás nélkül nem túl látványos minőségű, és a legrosszabb, hogy az alacsonyabb ár érdekében mindent telepakoltak reklámmal a rendszerben. Erre pedig külön nem hívják fel a figyelmet.

Frissítés: 3 nap alatt a 100 000 eladott mobilon is túl van a Poco.

Fotó: Forbes