TikTok-licit: a Wall Street Journal szerint eldőlt ki a nyertes

A TikTok amerikai, ausztrál és új-zélandi ágazatának felvásárlásáért már augusztus óta folyik a harc, a Wall Street Journal értesülései szerint pedig megvan a nyertes!

A WJS értesülése szerint a TikTok elutasította a Microsoft ajánlatát, és végül az amerikai kormányzat által is megbízhatónak ítélt, USA-béli felhőbe költözik az alkalmazás, amelynek technológiáját az Oracle biztosíthatja majd.


A TikTok videómegosztót birtokló ByteDance elutasította a Microsoft vételi ajánlatát a szolgáltatás amerikai üzemeltetésére – az információ teljesen bizonyos, ugyanis a hírt maga a Microsoft tette közzé. Az még nem megerősített információ, hogy valóban az Oracle nyerte volna a harcot, még akkor is, ha klasszikus értelemben vett eladásra nem is került sor.

tiktok
Forrás: Wall Street Journal

A Wall Street Journal megbízható technológiai partnerként hivatkozik a cégre, a további részletek minden bizonnyal majd egy hivatalos közleményben derülnek majd ki, egyelőre azt lehet valószínűsíteni, hogy a TikTok amerikai felhasználóinak adatai az Oracle felhőszolgáltatásába (szervereire) kerülnek át, amelyben a kínai vállalat az Egyesült Államok határain belül fogja őket kezelni.

Donald Trump 45 napot adott a TikTok amerikai, ausztrál és új-zélandi ágazatok felvásáslására, később a határidőt 90 napra hosszabbította. Ezalatt az idő alatt több nagyobb multi is bejelentkezett a tinik körében népszerű videómegosztóért, például a Microsoft, az Oracle, de a Walmart és a kevésbé ismert Triller is.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?