Kép: Product Hunt

Számtalan olyan szituáció van, amikor legszívesebben szeretnénk láthatatlanná válni. Az odahaza elkészített pajzs ebben segít.

Rengeteg film dolgozta már fel a láthatatlanság témakörét, hol vicces, hol egészen komoly formában. Az viszont biztos, hogy a hadviselés számára igen komoly taktikai előnyt jelentene, ha valami nem látszik az ellenség számára. Mint például az F-117, ami radaron láthatatlan, kivéve esőben, és nyitott bombatér ajtóval, így aztán le is szedtek egyet a délszláv háborúban. Természetesen maga a gép fizikailag látszik, ám tavaly a Hyperstealth Biotechnology Corp, sikerre vitte a Quantum Stealth projektet, és megszületett az Invisibility Cloak. Mindez a fényt hajlító anyag használatával született úgy, hogy ne legyen drága, de elrejtsen akár egy épületet, vagy egy repülőt is.

Ahhoz, hogy ez így legyen, tizenhárom különböző verziót próbáltak ki az anyagból, számos eltérő módon, mire megszületett a megfelelő. Most pedig itt a házi verzió, ami elsőre furcsának tűnhet, ám be kell látni, a maga dimenziójában nagyon is jól működik (lásd videó). Nincs benne semmi varázslat, lentikuláris lencsékről van szó, amelyek a látható fény teljes spektrumát képesek hajlítani. Természetesen nem úgy kell az egészet elképzelni, mintha tényleg semmi nem lenne ott, de azért elég jól működik a pajzs, főleg kicsit messzebbről. Ahogy a videóban látható, még a kutyát is sikerült zavarba hozni.