nintendo
Forrás: CNN

A Nintendo legújabb kütyüje minden csak nem modern találmány, de ez nem is baj: a Game & Watch még az 1980-as években látott napvilágot, a cég pedig úgy döntött ismét ideje piacra dobni. 

A japán vállalat bejelentette, hogy elérkezettnek látja az időt egy igazán retro kütyü újbóli piacra dobásához. Az 1980-ban bemutatott és 1991-ig gyártott Game & Watch Jokoi Gunpei japán mérnök ötlete volt, aki minél erősebb számítógépeket próbált minél kisebb dobozokba gyömöszölni, mint több nyugati cég akkoriban. Az volt az ars poétikája, hogy hogy egy játék legyen könnyen és olcsón gyártható, használata a lehető legegyértelműbb, és bírja sokáig elemmel.Ennek szellemiségében hozta létre Jokoi a Game & Watch sorozatot.

Az első Game & Watch játék, a Ball 1980. április 28-án, azaz negyven éve jelent meg, és egy hosszú karú figurával kellett zsonglőrködni benne. Az utolsó 1991-ben, szintén egy zsonglőrjáték volt, a beszédes című Mario the Juggler. A Game & Watch széria meghódította a nyolcvanas éveket, a gyerekek egyenesen odavoltak a gombelemmel működő, zsebre vágható kütyüért, amely többek között például az órát is jelezte, és ébresztőóraként is funkcionált.

A Nintendo Game & Watch 40 éves szülinapja alkalmából november 13-án kerül majd forgalomba az új kütyü, amely stílusában abszolút a nyolcvanas évek világát hozza el,  azzal a különbséggel, hogy lényegesen modernebb lesz: színes LCD kijelzővel és USB-C csatlakozóval, valamint újratölthető akkumulátorral rendelkezik majd, és három játékot fog játszani: “Super Mario Bros.”, “Super Mario Bros .: The Lost Levels” és “Ball” (Mario verzió).

Forrás: CNN

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!