Vasember repülő öltözete a képregényekből és a filmekből lehet ismerős, pedig most már a valóságban is létezik: a Jet Suit nem csupán egy rakétahátizsák, bár működésében valóban erre emlékeztet a leginkább. 

Az angliai Salisbury-ben működő Gravitiy Industries nem rég mutatta be saját Jet Suit-ját, amelyet minden valószínűség szerint a képregények világa ihletett, ugyanis a start up által közölt videók alapján olyan elegánsan és könnyedén repülhetünk vele akárcsak Tony Stark. A rendszer lényege az öt mini repülőgép-motor: ezekből kettő-kettő található a karokon, egy pedig a háton.

Az egészen elképesztő technológia magáért beszél, ám mielőtt sietnénk is megrendelni az eszközt, nem árt tisztában lennünk, például azzal, hogy a Jet Suit 440 ezer dollárba kerül, szóval nagyon nem olcsó. Ezzel az árral valószínűleg kiesett a többség, ám ezen felül is akadnak még bökkenői az eszköznek, többek között, hogy iszonyatosan zajosak, amely lényegében nem is csoda, figyelembe véve azt a tényt, hogy repülőmotorokkal aggattuk tele magunkat. A Jet Suit ráadásul csak 8 perces képes egyhuzamban repülni, és csak 85 kilónál könnyebb személy használhatja.

jet suit
Forrás: Cool Material

Tehát Vasember páncélja azért még odébb van, és ezt a készülék fejlesztői is tudják, így a különböző eseményeken, fellépéseken és bemutatókon befolyt pénz árából igyekeznek fejleszteni a repülő ruhát. A Gravity Industries Youtube csatornáján egyébként parádés videókkal szórakoztathatjuk magunkat, például olyanokkal, hogy miként lehet egy ilyen eszközzel megrohanni egy hadihajót.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!