Youtube Shorts
Forrás: The Verge

A YouTube új rövid videókészítőt dob piacra YouTube Shorts néven, amelyet már most úgy emlegetnek, mint a TikTok riválisát.

Néhány hónappal ezelőtt jelentek meg a YouTube rövid videókat készítő eszközéről szóló jelentések, Indiában pedig már elérhetővé is vált a program bétaverziója. A TikTokhoz hasonlóan a Shorts lehetővé teszi az emberek számára, hogy 15 másodperces videókat készítsenek, amelyre zenék állíthatók. A zene a „terméken belüli zeneválasztó funkción keresztül” érhető el – mondta a YouTube szóvivője a The Verge-nek. “Jelenleg 100 000 zeneszámmal rendelkezik a videókészítő, de folyamatosan együtt dolgozunk zeneművészekkel és kiadókkal, annak érdekében, hogy tartalmaik nagy részét elérhetővé tegyük a Shorts katalógusában.”

A Shorts bétaverziója egyelőre még csak az androidos eszközökön elérhető, de azt tervezik, hogy hamarosan elhozzák az iOS készülékekre is. Jelenleg nincs információ arról, hogy más országokban mikor jelenhet meg az alkalmazás ezen funkciója, beleértve például az Egyesült Államokat.

Nem csak a YouTube áhítozik a TikTok babérjaira, hanem az Instagram is, a Reels névre keresztelt funkció azonban elsőre nem ért el elsöprő sikereket. Az vitathatatlan, hogy az Instagram elsődleges profilja mindig is a képmegosztás volt, míg a YouTube alapvetően a videókra építkezik, így talán nagyobb esélyekkel is vághat bele a Youube Shorts a rövid videómegosztók világába.

Forrás: The Verge

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!